Новините за успешно проведени атаки към мрежите на големи корпорации

...
Новините за успешно проведени атаки към мрежите на големи корпорации
Коментари Харесай

И Acer стана жертва на рансъмуер атака

Новините за сполучливо извършени офанзиви към мрежите на огромни корпорации не престават и тази седмица с информацията, че тайванската компания Acer е станала жертва на киберпрестъпната група, разпространяваща рансъмуера REvil, за което предава Bleeping Computer. От компанията не разкриват детайлности пред изданието, като декларират само, че са се свързали навреме с правоохранителните органи и своите сътрудници, с цел да рапортуват случая.

„Acer реализира непрекъснат мониторинг над своите IT системи и множеството хакерски атаки биват отблъсквани сполучливо. Компании като нашата са подложени на непрекъснати офанзиви и ние докладвахме скорошната изключителна обстановка на съответните органи и управляващи в голям брой страни. Ние продължаваме да подобряваме киберзащитната ни инфраструктура, с цел да продължим устойчивостта на бизнеса си и целостта на данните“, гласи част от отговора, който Acer изпратили на Bleeping Computer.

Последващо следствие на обстановката от страна на медията демонстрира, че хакерската група зад офанзивата е обвързвана с рансъмуер опасността REvil, а претенции откуп е най-големият, който е желан в сходни офанзиви: $50 000 000. Тази сума, твърдят хакерите, ще разреши на Acer да си върнат криптираните данни, откраднатите от мрежата им файлове ще бъдат върнати и в допълнение ще получат отчет за уязвимостта на мрежата им. Подобно на други киберпрестъпни групи, хакерите разгласяват като доказателство и част от откраднатата информация на специфичен уебсайт, като измежду файловете участва финансова и банкова информация. Любопитно разобличаване от Bleeping се явяват думи на хакерите в обменената връзка сред жертвата и нарушителите, които предизвестяват хората от компанията, че може да последват ориста на, американската софтуерна компания, потърпевша от сериозна офанзива, засегнала хиляди организации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР