Първите преносими компютри, базирани на платформата Intel Core Ultra 200V

...
Първите преносими компютри, базирани на платформата Intel Core Ultra 200V
Коментари Харесай

Съставът и спецификациите на мобилните процесори Intel Core Ultra 200V

Първите портативни компютри, основани на платформата Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake), ще се появят на пазара през идващото тримесечие. Официалното показване на тези процесори се състоя при започване на месеца, само че производителят на чипове не разкри моделите и подробните спецификации на новите артикули. Както постоянно се случва, вместо него това направиха неофициални източници. По-долу са показани предварителните спецификации на обособените модели процесори Lunar Lake.

Нека напомним, че процесорите Intel Core Ultra 200V ще оферират четири ядра Lion Cove P и Skymont E-core, графичен модул с архитектура Xe2-LPG и 48 TOPS модул NPU за ускорение на приложенията за изкуствен интелект. Няма я технологията Hyper-Threading, тъй че новите процесори ще се характеризират с настройка от 8 ядра/8 влакна. Друга значима характерност е дизайнът MoP (Memory on Package) с чипове памет LPDDR5X-8533 върху същия текстолит с кристалите на процесора.

Според наличната информация от втората половина на септември ще може да се закупи портативен компютър с платформата Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake). Масовото произвеждане на кристалите за тези процесори към този момент е почнало в заводите на TSMC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР