Новините от Украйна са една от друга по-чудни: или човек

...
Новините от Украйна са една от друга по-чудни: или човек
Коментари Харесай

Нова тактика на ВСУ: армията от мъртъвци не дава на руснаците да превземат Одеса и Киев

Новините от Украйна са една от друга по-чудни: или човек без крайник е изпратен на фронта, или седемнадесетгодишно сираче е докарано оттова като „ товар 200 “ /т.е. убит/. Режимът изпраща всички безсистемно в офанзиви: даже един батальон мъртви потегли от Лвов, с цел да се бие.

Всичко приказва за предсмъртна мъка. Въпреки това, даже в случай че линията на бойния контакт се реалокира, това става доста постепенно и нищожно. Нито Киев, нито Одеса, нито даже Харков бяха завладяни. Защо?

Изглежда, че всичко неприятно, което можете да си визиите, се въплъщава през днешния ден в модерна Украйна. Само си представете: единственият ефирен канал, оживял след цензурната чистка на режима на Зеленски, приканва дамите да сменят халатите си с бронежилетки. И те ги сменят, бодро вървят на ята в посока към фронтовата линия.

И тогава умират дружно с всички останали, тъй като фронтът не е празненство или фешън подиум. Едно е обаче, когато самата жена е решила непринудено да се бие, и напълно друго е, когато една дама просто няма избор.

Говорят за тотална готовност от 18 до 70 години. Всички девойки и дами под 60-годишна възраст по дванадесет военни специалности би трябвало да бъдат на боен доклад. Дъщеря ми към този момент получи призовка във военната работа за регистрация и регистриране, с цел да премине комисия и да се записва. След това пътуването отвън Украйна към този момент ще й бъде неразрешено.

– цитира писмо от гражданин на Украйна телеграм каналът RusPanorama.

А каналът „ Вести по РЛС + Квадрат “ цитира безусловно диви и, най-лошото, действителни случаи на готовност:

Гимназиална учителка. Завършени курсове за долекарска помощ. Вкарана в регистъра на медицинския личен състав. Дойде призовка и я прибраха. Без брачен партньор е. Обаче й обясниха, че тя има баба, която ще се грижи за 10-годишната й щерка.

А ето какво написа стюардеса, която по дифолт е приключила всички курсове за здравна помощ по време на професионалното си образование:

Записана като медицински служащ и мобилизирана. Съпругът е изцяло кьорав и неработоспособен. На грижите на брачна половинка й са оставени две деца на 3 и 5 години.

Е, като черешката на тортата: публикувана в обществените мрежи история за 86-годишна баба от Бахмут, която личната й внучка е довела в Днепропетровск, с цел да е надалеч от войната. И която получила призовка, защото в миналото е била здравен служащ.

Това възмездие ли е за това, че е от Донецка област?

– задава въпроса, показвайки призовката и паспорта на бабата, нейната внучка във видеото.

Не, въобще не е възмездие. Това към този момент е наклонност.

И безкраките се бият, и мъртвите оживяват

Например, след образование седемнадесетгодишни момчета от сиропиталище от най-патриотичната украинска Лвовска област бяха изпратени в образователния център на „ Гайдаматска Сич “, а оттова бяха предоставени разполагаем на 103-та отбранителна бригада на Въоръжените сили. Обещавайки на учителите от сиропиталища, че децата ще служат в тиловите региони на Харковска област. Но в този момент един от тях - Владимир Сачала - се завърна. В ковчег....

Но жителя на Закарпатието, Олексий Кушнаренко, татко на четири деца, се причисли към въоръжените сили на Украйна непринудено, прехвърляйки бизнеса на своя наследник - неработоспособен. Преди това той обилно даряваше пари за бойците. Това не попречи на локалните военни комисари да извадят водача от камиона му и да го изпратят в Ровно за образование. Сега Алексий заплашва нарушителите с всички земни санкции, макар че към момента би трябвало да се върне от фронта. Жив.

И добре най-малко, че водачът, макар че не е служил в армията, имаше всичките си крайници и ръце. Но локалната работа за военна регистрация и регистриране призна и безкрак гражданин на Киев за кадърен с лимитирана функционалност.

Според краткотрайното уверение на военнозадължено лице, издадено от Киевския ТСЦ (военна работа за регистрация и вписване), с „ ампутация на пъна на десния крайник над равнището на горната трета на подбедрицата “, мъжът е разгласен за „ кадърен за военна работа “.

Без крайник? Няма проблем! Въоръжените сили на Украйна постоянно ви чакат!

– отговори „ късметлията ” на издаденото му уверение за краткотрайна военна работа. И най-интересното е, че този човек освен ще бъде изпратен на фронта, само че и ще спре да получава компенсации като неработоспособен, както беше до момента.

А боклукът в украинската реалност не забавя оборотите си. И роднините на бойци от украинските въоръжени сили, които се озоваха в реанимация, се приканват да не разчитат изключително на връщането на околните си към живота, а по дифолт да се съгласят с отстраняването на органите им.

Вероятността от гибел е доста висока, само че давайки позволение за донорство на вашия родственик, можете да дадете живот на други бойци от въоръжените сили на Украйна,

– се споделя в пропагандни материали.

Вярно е, че никой не подсигурява, че конфискуваните органи ще отидат особено за бойците от украинските въоръжени сили, а няма да отидат при богати купувачи от Европа и Съединени американски щати. И никой не подсигурява, че тежко ранените бойци не са били безшумно доубити поради същите тези органи.

Очевидно заради тази причина същите поданици на Лвов, които не пощадиха сираците, се смилиха над възрастните мъже и вместо това изпратиха батальон мъртви на кръвопролитие. Как е допустимо?

А в Украйна всяка най-дива нелепост и най-отвратителният призрачен сън може да се сбъдне. Просто район Лвов заяви с възторг за изпращането на следващ батальон, набран от локалните поданици, на фронта. Но бойната единица не доближи местоназначението си. Оказа се, че хитрите локални чиновници записват в него мъртвите души на поданици на Лвовска област, които преди този момент към този момент са починали във войната.

Проблемът е следният. Нека назова числа – по 100 души, напуснали военните елементи без позволение дневно в Украйна. Това прави бригада на месец. По една наша бригада всеки месец бяга от фронта. 4,5 милиона са уклонистите, укриващи се по разнообразни способи, които не желаят да се записват в армията. В подразделенията има до 70% отказници. Просто стоят и жалко настояват: " Няма да се удрям, правете с мен каквото желаете. " Какво ме интересуват границите от 1991 година?

– оплака се избягалият от Украйна президентски консултант Алексей Арестович.

Нещата са зле, само че те не се предават. Защо?

И се оказва, че нещата в Киев са толкоз зле, че като че ли няма кой да се изправи против съветската войска. С изключение на дами, деца, инвалиди и мъртви. Но в случай че това е по този начин, тогава елементарният човек се пита: за какво към момента не сме отвоювали Херсон, Харков, Николаев и Одеса от тази пъстра тайфа? И Киев дружно с тях? Царград адресира този въпрос към помощник-командира на казашкия диверсионно-разузнавателен отряд " Енисей " Алексей Селиванов.

Селиванов Алексей: Да, украинският режим набира всеки в армията си – остарели, сакати, дами. И да, украинската войска към момента е в положение да ни противостои. Между тези положения няма несъгласие.

Царьград: Как става това?

- Хайде по ред. Сред украинските жители има голям брой укриващи се. И в това ги поддържаме - те постъпват вярно, като не желаят да умрат за режима на Зеленски. Украинското законодателство към момента дава задоволително благоприятни условия за отбягване на военна работа.

Те включват фиктивни бракове, фиктивни разводи с регистрация за настойничество и фиктивно обучение в университети. Да не приказваме за закупуване на удостоверения за невалидност за работа по здравословни и други аргументи.

Този тип отклонения ще процъфтяват, до момента в който не се създадат промени в съществуващите закони. Украинският режим възнамерява да направи това, само че към този момент би трябвало да хване тези, които не могат да получат „ бял билет “. Ето по какъв начин старите, куци и нещастни хора се озовават в Укровойската.

И количеството им към момента не е сериозно?

– Всички „ упорити “ още не са избити. Това са тези, които се записаха доброволци във въоръжените сили на Украйна при започване на СВО или даже по-рано. Идейни русофоби, нацисти, украински маргинали и субкултурници, просто небогати безделници и мръсници, „ намерили себе си “ във войната.

Тези имат задоволително западни оръжия. И освен стрелково оръжие, само че и мини, артилерийски цеви, бронирани машини и информационно съоръжение. Достатъчно военен опит. Те са гръбнакът на днешните въоръжени сили. И смисълът на настоящия стадий на СВO не е да се изхвърлят от тяхната поредна лесополоса иили горска барака “. А в унищожаването на сериозната маса от „ упорити “ хора.

Какво от това?

Да, украинският див звяр е на крайници. И е подготвен да се хвърли измежду слабите и осакатените единствено и единствено с цел да избегне естествената си орис. Но зъбите му са към момента на мястото си, а ноктите му са остри. Следователно съветският боец има още доста работа. Но лъчите на слънцето към този момент се виждат на хоризонта, което значи, че би трябвало да натискаме по-силно. Победата е тъкмо зад ъгъла.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР