Новините от финансовото министерство, че парите на държавата свършват и

...
Новините от финансовото министерство, че парите на държавата свършват и
Коментари Харесай

Изненада на изборите е възможна, но за правителство трябва изявен победител

Новините от финансовото министерство, че парите на страната свършват и някои съществени разноски за тази и идната година са под въпрос са изненадващи, в случай, че единствено преди месец стана ясно, че в бюджета има над 1.5 милиарда лева остатък. Вероятно по този начин се приготвя увеличение на разноските през идната година. Политическата централа, която печели позитиви от това говорене е ГЕРБ, тъй като гради своята акция напълно върху рецензия на икономическата политика на предходното държавно управление. Такова политическо говорене обаче няма да повлияе на настройките на хората по какъв начин да гласоподават на 2 октомври. На тези избори партиите отиват доста ясно позиционирани, а служебното държавно управление е деен участник в предизборната акция. За разлика от предходните избори, в този момент служебният кабинет не работи в интерес на " Продължаваме промяната ", а против нея и против Българска социалистическа партия, безапелационен е политологът Милен Любенов.

" Газпром " е тъмна тематика за служебното държавно управление, по която не излиза наяве кой и какви договаряния води. Чуваме, че договарянията са политически, само че това значи и политически отстъпки, споделя Любенов. Той напомня, че България има търговски контракт с съветското газово сдружение, в който ясно са разказани всички условия. А в случай че едрия бизнес смята, че съветският газ е най-евтин, да се контракти непосредствено с " Газпром ", а да не разчита на държавната компания " Булгаргаз ", разяснява политологът.
Ако хората останат на студено, ще ги предизвика ли това към улични митинги? Как възприемате срещите на президента и на служебното държавно управление с " Лукойл "? Коя е най-голямата незнайна на изборите на 2 октомври? Ако социологическите прогнози се потвърдят на изборите, ще имаме ли постоянно държавно управление?
Отговорите на Милен Любенов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка:

Милен Любенов е учител в катедра " Политология " на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Доцент по политология. Защитава докторска дисертация на тематика " Българската партийна система: групиране и структуриране на партийните желания (1990-2005) ". Специализира европейски партии и партийни системи в Холандия. От 2018 година е член на Управителния съвет на Българската асоциация за политически науки. В интервала 2012 - 2017 година е секретар по вътрешна политика на президента на Република България Росен Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР