Novini.bg публикува справка на случаите, в които министри от третия

...
Novini.bg публикува справка на случаите, в които министри от третия
Коментари Харесай

Депозирани оставки в кабинета Борисов 3

Novini.bg разгласява информация на случаите, в които министри от третия кабинет с министър-председател Бойко Борисов са подали своята оставка.

17 април 2019 година
Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка поради стартиралата инспекция на Върховна касационна прокуратура във връзка медийни изявления за злоупотреби със европейски средства. Манолев отхвърли обвиняванията и разгласи решението си да освободи поста като персонално. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката му.

23 март 2019 година
Министърът на правораздаването Цецка Цачева подаде оставка поради информация в медиите за неин апартамент. След диалог с премиера Бойко Борисов, Цачева се отдръпна от поста, което решение министър председателят одобри. По искане на министър- ръководителя оставка подаде и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева. Според информация в медии Цачева и Колева са закупили жилища на по-ниски цени от пазарните. В абсурда с парцелите бяха забъркани и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Антикорупционната комисия се самосезира, с цел да ревизира покупко-продажбите за жилищата им.

16 ноември 2018 година
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика - Валери Симеонов в кабинета „ Борисов 3 “ подаде оставка, след 26 дни митинги на майките на деца с увреждания след негово изявление от 19 октомври. Тогава той съобщи: „ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях “. Още същият ден, в който Симеонов подаде оставка, министър-председателят Бойко Борисов я одобри.

31 август 2018 година
Трима министри - Ивайло Московски (министър на транспорта), Николай Нанков (министър на районното развитие) и Валентин Радев (министър на вътрешните работи) подават оставки. С този собствен акт тримата министри поемат отговорност за трагичната злополука край Своге на 25 август, лишила 20 живота. Вината на тримата министри се дължи на това, че не са взели ограничения, с цел да предотвратят случая. Оттеглянето им е поискано от премиера по време на изключителното съвещание на държавното управление.

23 март 2019 година

Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта по искане на министър-председателя на Република България Бойко Борисов поради подозрения, че има жилище на цени под пазарните на улица "Латинка " в влиятелния столичен квартал "Изток ".

30 октомври 2017 година
Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров подава оставка, която министър председателят Бойко Борисов приема. Решението на Петров идва ден, откакто е излъчено медийно следствие, уличаващо министъра, че като началник на ВМА е сключил контракти за близо 1,6 млн. лева с компанията на мъжа, от който щерка му има дете. Единствените две поръчки, печелени от въпросната компания, са били единствено във ВМА и единствено по времето на Николай Петров. Обществените поръчки са извоювани от компанията, която дори не е била записана по БУЛСТАТ. Случаят е отразен в одитен отчет, само че прокуратурата е отказала да образува наказателно производство
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР