Новината за смяната на Мустафа дойде вчера, на фона на

...
Новината за смяната на Мустафа дойде вчера, на фона на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Смяната на Херо Мустафа няма общо с вътрешните събития у нас

Новината за промяната на Мустафа пристигна през вчерашния ден, на фона на напрежение в ръководещото болшинство и на прага на кабинет на малцинството, откакто от Има Такъв Народ оповестиха, че се отдръпват от обединението.

“Абсурдни и нелепи са тълкуванията за връзка със промяната на посланика с вътрешните събития в страната. Иска ми се да разсеем тези целенасочени манипулации”, уточни Поптодорова пред Българската национална телевизия.

По думите й мандатът на всеки един американски дипломат е тригодишен, а системата за промяна на дипломатите на Съединени американски щати съществува от десетилетия. Според нея дори относително късно е почнала процедурата по промяна на Херо Мустафа.

" Досега не сме имали политическо предопределение. Това е обвързвано с покрайнините на района, това не е елементарен пост, не е лесна и ситуацията в тази част на Европа. Винаги сме се радвали на опитни и кариерни дипломати. Такъв кариерен посланик се готви за правоприемник на госпожа Мустафа ", сподели Поптодорова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР