Новината за смъртта на Алексей Навални шокира света и предизвика

...
Новината за смъртта на Алексей Навални шокира света и предизвика
Коментари Харесай

Докладчикът на ООН за правата на човека в Русия: Условията в руските затвори са зловещи

Новината за гибелта на Алексей Навални шокира света и провокира нова вълна на паника за спазването на човешките права в Русия. Може ли да се стигне до истината за кончината на най-яростния съветски опозиционер и кой би трябвало да понесе следствията за това?

„ Аз от дълго време се обърнах към съветското държавно управление и квалифицирах изискванията, на които беше подложен Навални, като мъчения. Руското държавно управление не дават отговор на моите писма, то не признава моя мандат и се пробват да пренебрегват съществуването му “, разяснява пред Euronews Мариана Кацарова – специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия..

По нейните думи това, че тялото на Навални не е предоставено на майка му, демонстрира, че има нещо, което се крие.

Призовахме да бъдат освободени всички политически пандизчии в Русия. Има няколко от тях, които са в изключително тежко положение.
Мариана Кацарова – специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия

Тя уточни, че имената на няколко политически пандизчии – Владимир Кара-Мурза, наказан на 25 години затвор, тъй като е критик на Путин и се афишира против войната в Украйна.

„ Алексей Горинов – локален политик от Москва, е наказан на 7 години затвор, тъй като е срещу експанзията против Украйна “, сподели още специфичният докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия.

„ Била съм в съветските затвори. Условията там са злокобни и извънредно мъчителни, а виждаме, че политическите пандизчии са предумишлено поставяни в тях, което довежда до в допълнение утежняване на тяхното положение, без да им се дава подобаваща здравна помощ “, акцентира Кацарова.

„ В Русия не знаем какъв брой тъкмо са политическите пандизчии, тъй като всеки ден съветското държавно управление продължава да арестува други хора. Задържат мирни жители, пристигнали да слагат цвета в памет на Навални. Адвокатите също са арестувани, изключително когато съставляват „ непопулярни клиенти “, т.е. критици на Путин “, разяснява още тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР