Новината за изпращане на български войски в Украйна е типичен

...
Новината за изпращане на български войски в Украйна е типичен
Коментари Харесай

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта

Новината за изпращане на български войски в Украйна е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъджана такава тематика във формат НАТО, не е обсъждана и през днешния ден. Това съобщи министър председателят Димитър Главчев след срещата си с генералният секретар Йенс Столтенберг.
Прочетете още
Главчев означи, че със Столтенберг са разискали за 20-годишното участие на България в НАТО и 17-годишното ни участие в Европейски Съюз. По думите му България е един благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности.

Парламентарната асамблея на НАТО на нея вземат участие 400 диупи, 200 народни представители.

Главчев дефинира наличието на Столтенберг като знаково. " Сред въпросите, които обсъдихме беше по какъв начин да се върне значимостта на Западните Балкани. През 2017 година България беше водач в този развой. Обсъдихме въпросите в Черноморския район и помощта за Украйна. И двамата сме на мнение, че не може да има опция ", сподели още служебният министър председател.

Главчев цитира и думи на Столтенберг от срещата: " С всички сили и благоприятни условия би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че с мисълта, че НАТО няма да стигне до спора ".

Йенс Столтенберг дефинира България като благонадежден съдружник на НАТО. " Ценим високо осъщественото от България по отноешено на груповата защита и споделена сигурност ", сподели още той.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР