Новината за ареста на предишния президент на Джосеп Мария Бартомеу

...
Новината за ареста на предишния президент на Джосеп Мария Бартомеу
Коментари Харесай

Арестуван президент на Барса? Това отдавна не е новина

Новината за ареста на предходния президент на Джосеп Мария Бартомеу не е нещо толкоз изненадващо за клуба на фона на историята. И други от някогашните шефове са имали сходни проблеми.

Предишният сходен случай беше със Росел, който беше отпред на каталунците от 2010 до 2014 година През 2017 година той беше арестуван и изкара 643 дни в ареста по обвиняване в пране на пари около договорка за пазаруване на ТВ права на мачове на националния отбор на Бразилия. Той беше освободен чак от 14-ия опит на юристите му. В последна сметка се оказа, че той е бил почтен.

Хосеп Луис Нунес (в Барса сред 1978 и 2000 г.), който преди време купи, получи 6-годишна неоправдателна присъда. Тя беше произнесена през 2011 година по дело за подкупване на данъчни инспектори. Зад решетките тогава се оказа и синът му. После присъдата беше понижена на 2 години и 2 месеца.

За последните 43 години единствено Жоан Гаспарт и Жоан Лапорта от някогашните президенти на клуба не са били “клиенти” на прокуратурата. Лапорта е любимец да се завърне на виновния пост на “”, като е един от тримата претенденти на изборите в края на седмицата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР