Новината съобщи корестопдентът на в Брюксел, където днес е на

...
Новината съобщи корестопдентът на в Брюксел, където днес е на
Коментари Харесай

Илиана Иванова е избрана за нов български еврокомисар

Новината заяви корестопдентът на в Брюксел, където през днешния ден е на посещаване министър председателят Николай Денков. 

Малко по-рано той съобщи следното във връзка препоръчаните от страната ни две имена за идващ еврокомисар, че Европейска комисия прави оценка извънредно високите им качества.

" Г-жа Иванова има повече опит в Европейската счете палата. Г-н Лорер има доста богат опит в нововъведенията, в бизнеса и като български народен представител и член на комисиите в Народното събрание, също по този начин като първи министър на нововъведенията и растежа в България ", сподели преди седмица Денков.

" В писмото-покана е предоставена опцията за две кандидатури, ние се възползваме от нея. И двете кандидатури са доста мощни и имат своя специфичност. Във вътрешните процедури на Европейска комисия би трябвало да видят кой от двамата претенденти би се вписал най-добре в актуалната конструкция ", добави той.

Денков уточни, че " от една страна Даниел Лорер има по-близък профил до нововъведения и ресора, който имаше Мария Габриел ".

" Г-жа Иванова има различен профил, който може да се окаже скъп. Тази оценка ще е комплекса и не можем да я създадем от София ", направи спогодба министър-председателят дни преди да отиде в Брюксел и да се срещне с Фон дер Лайен.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР