Новината, с която започна новата година за британския кралски двор,

...
Новината, с която започна новата година за британския кралски двор,
Коментари Харесай

Принц Хари, Меган Маркъл и животът им извън кралския двор

Новината, с която стартира новата година за английския кралски двор, сигурно ще предопредели протичащото се в него през идващите месеци. Тази седмица принц Хари и Меган Маркъл оповестиха, че се отхвърлят от ролята си на членове на кралското семейство и избират свободата пред уговорките и привилегиите.

Това изненадващо за всички решение докара до разбори какво го е провокирало, както и какво ще се случи с живота на херцога и херцогинята на Съсекс от тук нататък. Разбира се, незнайните към момента са доста, само че ето какво знаем до този миг.

Титли

Според кралски специалисти, Хари и Меган ще продължат да бъдат херцог и херцогиня на Съсекс. Причината е споменът за принцеса Даяна, за която се счита, че се е отказала от купата си под натиска на Елизабет Втора.

А и в кралския двор към този момент има образци, че може да имаш купа и да работиш каквото пожелаеш. Но последната дума е на кралицата.

Имена

Членовете на кралския двор не са привикнали да се обръщат към тях и с фамилните им имена. Но в случай че станат " елементарни жители ", Хари и Меган най-вероятно ще се показват с семейството Маунтбатън-Ундзор, която носят принцът и бебе Арчи.

Дом

Въпреки че са решени да прекарват огромна част от времето си в Канада, Хари и Меган имат желанието да запазят имението си Frogmore Cottage, за дa отсядат в него, когато са на Острова.

Имотът, част от замъка Уиндзор, бе изцяло реновиран предходната година за сумата от над три милиона $. Това бе сватбеният подарък на кралицата и единствено нейно е решението дали ще разреши на херцога и херцогинята да продължат да го употребяват. Заговори си, че може да им се наложи да заплащат и наем за дома си, само че този вид е малко евентуален.

Охрана

Хари и Меган са изявили предпочитание да продължат да бъдат охранявани, както до момента. Това обаче излиза скъпо наслаждение за английските данъкоплатци и става непростим разход, когато става дума за хора, отказали се от кралския си статут.

Досега защитата на двойката струваше 850 хиляди $ годишно. Възможно е и те да стартират сами да поемат този разход.

Финансова самостоятелност

Това предпочитание на Хари и Меган породи най-вече мнения. Не е ясно по какъв начин тъкмо те считат да я реализиран, откакто животът им наподобява подсигурен с близо 40 милиона паунда, които двойката има.

След като се оказват от кралския си статут, Хари и Меган ще спрат да получават пари от Суверенния грант на кралското фамилията. Досега всяка година към пет милиона отиваха в персоналната сметка на по-малкия наследник на принц Чарлз.

Бизнес

Още преди няколко месеца херцогът и херцогинята са записали скрито своя комерсиална марка. Най-вероятно напълно скоро на пазара ще се появят и първите брандирани артикули, като чорапи, чаши, тениски и други.

Очаква се огромна част от приходите да отиват за щедрост, само че другата евентуално ще си е чиста облага за Хари и Меган, написа Daily Mail. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР