Новината прозвуча спекулативно: Търсят ли извънземните контакт със Земята? Това попита

...
Новината прозвуча спекулативно:
Търсят ли извънземните контакт със Земята? Това попита
Коментари Харесай

Мистериозен сигнал от космоса: учените разколебани в хипотезата за извънземни

Новината прозвуча спекулативно:

Търсят ли извънземните контакт със Земята?

Това попита Daily Mail. Какво тъкмо се е случило? Руският радио телескоп Ратан 600 е прихванал необикновен сигнал на 15 май 2015 година

Сигналът идва от звездата HD 164595, която е на към 95 светлинни години от нас и е сходна на Слънцето. Тя е в съзвездието Херкулес. Специалистите знаят, че звездата има най-малко една планета, а може би и повече.

Характеристиките на сигнала обаче са такива, че с изключение на на извънземен разсъдък, може да се дължат на радиоинтерференция или на естествено събитие. Той е засечен от екип, управителен от Николай Бурсов.

Учените са изпратили малко изложение на откритието си пи имейл до плана SETI, който се занимава с търсене на извънземни.

Астрономите регистрират, че е прекомерно рано, с цел да бъде несъмнено естеството му, само че по едно и също време с това той им се коства „ задоволително забавен “, с цел да бъде следен непрекъснато.

Сигналът ще бъде разискван на 67-ия интернационален астрономически конгрес в Гуадалахара, Мексико, в края на септември.

Според експерти, в случай че сигналът идва от изотропна антена, която го излъчва във всички направления, изпращащата го цивилизация би трябвало да е доста по-напреднала от нашата. Ако е в стеснен кулоар, ориентиран към Слънчевата система, може да е от цивилизация, сходна на нашата.

Американският астрономът Ник Сунцеф подсети, че сигналът е 11-гигахерцов и е в честотите, употребявани от военните. Сигналът обаче не е надалеч и от това, което се употребява за разпространяване на сателитна телевизия – да вземем за пример Астра употребява сходен сигнал.

Телескопът Ратан 600 е позициониран в северен Кавказ и има диаметър от 600 метра. Съоръжението сканира небето още от 1974 година

Новината за мистериозния сигнал се популяризира бързо измежду почитателите на извънземни, само че учените поставят старания да понижат еуфорията и да охладят пристрастеностите. Изчисленията демонстрират да вземем за пример, че в случай че непозната цивилизация е изпратила сигнала до Земята, то са били нужни повече от 1 милиард вата сила. Това подхожда на към половината сила на всички електроцентрали на земята взети дружно.

Ако сигналът е бил изпратен по едно и също време във всички направления, то това би лишило стотици пъти повече сила от тази, която слънцето праща на земята със слънчевите лъчи.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР