Новината идва само ден, след като , че лидерът на

...
Новината идва само ден, след като , че лидерът на
Коментари Харесай

След като Фрог писа, че Борисов броил 10 млн. евро на Вебер, мисия от ЕП определи арестите като „незаконни“

Новината идва единствено ден, откакто, че водачът на групата на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер е получил 10 млн. евро, с цел да брани водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, както и обиските в домовете им, са в прорез с върховенството на закона. Това е заключението на евродепутатите, взели участие в проучвателна задача в България “, осведомят от Екологичен потенциал. Евродепутатите ще зададат въпроси на Европейската комисия, свързани със законосъобразността на случилото се.

Евродепутатите Моника Холмайер, ръководител на Комисията по бюджетен надзор на Екологичен потенциал и Йерун Ленарс – представител на Групата на ЕНП в Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи се срещнаха в понеделник в София с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с Главния прокурор Иван Гешев, с премиера Кирил Петков и с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Заключението им е, че задържанията и обиските не са в сходство със законодателството и с върховенството на закона.

„ Не е добре, в случай че някой се пробва да наруши законодателството и след това да каже: „ Нарушавам законодателството, нарушавам върховенството на закона, тъй като желая да защитя върховенството на закона “. Ако желаеме да защитим върховенството на закона всички ние би трябвало да действаме в сходство с върховенството на закона “, сподели Моника Холмайер и добави, че е била смаяна от обстоятелството, че човек, упрекнат в съществени закононарушения, се явява очевидец.

„ Трите арестувания и обиските не бяха в сходство с върховенството на закона на Европейския съюз, не бяха в сходство с българското законодателство “, акцентира Холмайер.

Йерун Ленарс също удостовери незаконосъобразността на задържанията и обиските и сподели, че е имало потребност събраната от евродепутатите информация да бъде оценена и разисквана в Брюксел.

„ Една политическа мощ в държавното управление се пробва да унищожи опозицията и да каже, че предходното държавно управление е отговорно за корупцията “, добави Холмайер.

Двамата евродепутати оповестиха също, че Европейската прокуратура би трябвало да работи умерено и без интервенция от страна на българското държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР