Новината идва на фона на решението въпросът с приемането на

...
Новината идва на фона на решението въпросът с приемането на
Коментари Харесай

Нидерландия непреклонна: Нищо не се е променило, ветото за Шенген...

Новината идва на фона на решението въпросът с приемането на България и Румъния в безвизовото пространство да бъде гласуван през декември. Присъединяването би трябвало да е единомислещо подкрепено от всички държави-членки на безвизовото пространство. Пречка обаче се оказват Австрия и Нидерландия. Декемврийското събиране на съвета е планувано за 5 и 6 декември.

 

Нидерландия съобщи, че се нуждае от повече данни за напредъка на България в битката с корупцията, проведената престъпност и за използването на върховенството на правото. Австрия уточни като причина за ветото си пропуските в защитата на външните граници на Европейски Съюз от България и Румъния.

 

В четвъртък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели пред български публицисти в Люксембург, че не вижда основателна спънка България да не бъде призната в Шенген до края на тази година. Той означи отчета на Европейската комисия (ЕК), която регистрира напредъка на България и Румъния в използването на плана за в допълнение подсилване на европейската външна граница.

 

Екологичен потенциал и Европейска комисия редовно приканват България и Румъния да бъдат признати в Шенген.

 

" Ситуацията сега не е изменена и не виждам да се промени в кратковременен проект ", съобщи нидерландският министър на миграцията.  

Ван дер Бург упорства за задача в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му. 

 

" Първо, желаеме самостоятелна задача за определяне на обстоятелствата. След това чакаме от Европейската комисия отчет, в който да написа: " Те освен одобриха нужните закони, свързани с върховенството на закона, само че и ги извършват ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР