Новината е, че съвсем скоро той и хората, възкачили го

...
Новината е, че съвсем скоро той и хората, възкачили го
Коментари Харесай

Идва краят на Гешев. Повлича и други frognews.bg

Новината е, че напълно скоро той и хората, възкачили го на значимия пост, ще се сблъскат с извода на Ейбрахам Линкълн: „ Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа от самото начало. Но не можеш да лъжеш целия народ от самото начало “.

На източниците, които настояват това, може да се има доверие. Сред тях има такива от България и други извън.

Иван Гешев знае, че дните му като обвинител №1 са преброени. Това не се случи по разумният ред, макар напъните на жителите от митингите през 2020 година, неправителствени организации и партии от съдружния кабинет на Кирил Петков.

Нещо повече: Гешев се появи на няколко съвещания на Правната комисия в Народно събрание, където се държа надменно с тези, които упорстват за радикални промени в прокуратурата, засягащи и неговите неограничени пълномощия.

Гешев е подобен, тъй като подобен го желаят неговите „ родители “: нахален и нападателен. Бухалка за техните съперници и „ чадър “, който им обезпечава недостижимост.

Досега.

Има нова обстановка. Тя се базира на доказателства за това, че Гешев не може да заема поста на основен прокурор. Подробностите ще станат обществени напълно скоро. Защитата и процедурните хватки на ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да му оказват помощ.

Той знае това. Знае, че причините за оставката му са стоманени. Този текст няма за цел да изненада Гешев или кръга, който съставлява. Идеята е читателите да научат, че въпреки и доста по-бавно от мечтаното и справедливото, нещата в последна сметка се случват. И това е добра вест за всички, които желаят България да стане правова страна. Има и още. Заедно с него, ще си получи заслуженото един човек, изиграл значима роля за неговото основаване и потребление от задкулисието. Този човек също е наясно с приближаващите събития. Отчаяните, огромни опити на двамата и на техния орташки клуб да бъдат избавени, са се провалили.

Съвсем разумно те ще повлекат със себе си и други фигури от наглия кръжок, докарал страната до дъното по всички индикатори за стандарт на живот в Европа. Както и в отличник по корупция. Затова неистовите опити на Борисов по време на предизборното му турне, да си върне облика на положителния мачо от недрата на народа са обречени. Чекмеджето с пачките изчегърта този облик, оставайки следи единствено в подвластни от него хора и във ферментирала част от популацията.

Кормак Маккарти в своя разказ „ Кървав меридиан “ написа: Не дружно изядения самун сплотява хората, а общите врагове. Такива тази клика си сътвори в обилие. И не става дума за възмездие или реваншизъм, нито за нечии ползи, както ще се опитат да обяснят избрани среди, а за метод да станем естествена европейска страна. Крайно време е.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР