Новината, че в окръг Санта Клара в Калифорния е имало

...
Новината, че в окръг Санта Клара в Калифорния е имало
Коментари Харесай

Нагласите в САЩ за разпространението на коронавируса се променят - повече е от считаното досега

Новината, че в окръг Санта Клара в Калифорния е имало смъртни случаи поради ковид SARS-CoV-2 още през януари тази година несъмнено преначертава картината на болестта в Съединени американски щати.
Според първите всеобщи проби там, в които са изследвани 3300 души, сред 2,5 и 4,2% от тестваните са посочили съществуване на антитела. Това значи, че сред 48 000 и 81 000 души в окръга, където има 2 млн. души население, са се срещнали с вируса, а не към 1000, както се смяташе публично, осведоми телевизия ABC. Това проучване и резултатите му обаче занапред би трябвало да минат самостоятелен теоретичен одит.
Епидемиологът Джон Браунстийн от Детската болница в Бостън предизвестява, че резултатите от Санта Клара не значат безусловно същата картина на всички места в Съединените щати. Но той споделя и, че сигурно има доста по-голям брой случаи на COVID-19, в сравнение с „ сме очаквали ” – поради хората, които не демонстрират признаци.
Същевременно един от учените отпред на изследването в Санта Клара – лекар Еран Бендавид, заключва, че към 95% от хората в Съединени американски щати нямат антитела. Антителата обаче не са панацея – вярата е, че човек би бил по-предпазен и даже при наново заразяване би изкарал инфекцията по-леко.
Припомняме, че на 17 април СЗО предизвести, че серологичните проби (т.нар. бързи тестове) не могат да покажат дали някой има имунитет или не. Те демонстрират единствено дали някой има антитела, а лекар Майк Райън, който е изпълнителен шеф на програмата за незабавни случаи на СЗО, акцентира, че се изследва какъв брой дълго антителата защищават от SARS-CoV-2 и дали като ги имаш, можеш да се заразиш още веднъж. Проучване с предварителни данни от Шанхай демонстрира, че някои преболедували от COVID-19 нямат никакви антитела, а други имат доста мощен отговор с антитела.
Още: " Проф. Кантарджиев изясни " всеобщото тестване "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР