Новината, че „Соло: История от Междузвездни войни“ разочарова по страхотен

...
Новината, че „Соло: История от Междузвездни войни“ разочарова по страхотен
Коментари Харесай

Как феновете на Хан Соло го прецакаха

Новината, че „ Соло: История от Междузвездни войни “ разочарова по страховит метод „ Дисни “ с ниските си финансови приходи през уикенда, излезе още в понеделник. Студиото реагира незабавно, като съобщи, че ще вземе под внимание занижените доходи за „ Соло “, с цел да усъвършенства цялостния си метод към поредицата.

Мнозина считат слабия зрителски интерес към новия филм за израз на протест

от страна на почитателите против комерсиализацията на поредицата и годишното стартиране на нов филм от нея по кината. Ако това в действителност е по този начин, то почитателите на „ Междузвездни войни “ за следващ път потвърждават, че образуват една от най-големите, авторитетни, вбесяващо претенциозни и поразително глупави фенбази на планетата.

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НОВИ ФИЛМИ ОТ ПОРЕДИЦАТА „ МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ “

Няма подозрение, че същите хора, които през декември заедно изпищяха, че „ Последните джедаи “, осмия епизод от сагата, е разрушил детството им с отношението си към персонажа на Люк Скайуокър, в този момент си фантазират, че реализират нещо, като бойкотират „ Соло: История от Междузвездни войни “.

Може да нарушавам журналистически принцип, като дефинирам тези почитатели като „ глупави “, само че защото всеки мой материал в този уебсайт по този начин или другояче е отразявал единствено и само моето нередактирано мнение, ще си разреша да го кажа и още веднъж. Според мен тези хора са поразително глупави и ще се постарая да обясня за какво.

Star Wars: Последните джедаи – филмът, който всички чакахме

Първи критически мнения за новите „ Междузведни войни “. Без спойлери

Тази група от почитатели очевидно живее с концепцията, че има „ Междузвездни войни “ – и съществува действителен мотив, че без своите пламенни фенове, които да я зареждат с доходи в продължение на десетилетия, поредицата нямаше да съществува. Но, за разлика от съзнателен и предвидлив притежател, тези почитатели не желаят да видят по какъв начин тяхната благосъстоятелност еволюира.

Въпросните почитатели нямаха нищо срещу раздуването на канона на „ Междузвездни войни “ с десетки видеоигри, стотици книги, анимационни сериали и други. Но щом „ Дисни “ го прави, тези почитатели автоматизирано се трансформират в един истински групов Робин Худ – „ Дисни “ са зла комерсиална корпорация, би трябвало да смъкват лапите си от „ Междузвездни войни “!

Фактът, че „ Дисни “ развива вселената на поредицата по по-интересен и дръзновен метод, в сравнение с някой в миналото се е надявал, някакси няма значение за тях...

Същите тези почитатели четяха със пристрастеност и наслада книгите, в които силите на Люк Скайуокър последователно се разрастваха до степен съвсем на всемогъщество. Но Господ ни опазил от това някой по-талантлив и дръзновен сценарист като Райън Джонсън да се опита да развие именития джедай и като човешка персона настрана от фенските упования той да бъде безгрешен светец!

„ Последните джедаи “ направи Люк Скайуокър човек – извънреден,

само че въпреки всичко уязвим на моменти; умен, само че въпреки всичко грешащ понякога; убеден, само че въпреки всичко предразположен на подозрение по отношение на своята орис и ориста на цялата вселена. С това Райън Джонсън направи героя по-легендарен, по-влиятелен и най-много по-интересен от всеки път – сигурно доста по-интересен от героичните клишета, на които почиваше преди този момент в книги и филми.

Същите почитатели, които през декември, възроптаха против това, в този момент роптаят против „ Соло: История от Междузвездни войни “. Защо? Ами тъй като посредством този филм „ Дисни “ откриват надзор над историята и предишното на един от обичаните им персонажи; история и минало, за които до момента те са били свободни да си фантазират на воля.

За тях няма значение, че филмът е по-добър, логичен, трогателен и достоверен от трите предистории на Джордж Лукас, излезли сред 1999 и 2005 година, взети дружно – 70-те % критическо утвърждение в Rotten Tomatoes демонстрират задоволително красноречиво, че по кинематографични, повествователни и актьорски критерии лентата несъмнено има какво да предложи.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда " превзема ефира

Нов филмов откъс на „ Междузвездни войни: Последните джедаи”

Най-лошата реакция на „ Дисни “ по отношение на този непълен протест в този момент може да бъде възобновяване на фокуса върху ориста на семейство Скайуокър, към която е била основана цялата поредност „ Междузвездни войни “ дотук. А необятната галактика, основана от Джордж Лукас през 70-те години на предишния век, дава толкоз доста други художествени хоризонти за проучване.

Историите от Средната земя на Толкин не са лимитирани единствено до подвизите на семейство Бегинс, въпреки и те да са определящи за Третата ера от историята на този приказен свят. По същия метод историите от „ Междузвездни войни “ могат и би трябвало да излязат от рамката на това да бъдат фамилна история на Скайуокър.

В галерията нагоре ще откриете пет евентуални нови кино лентата с забавни сюжети от разнообразни моменти от познатата ни дотук история на галактиката... стига почитателите на поредицата да не ревнат заедно, че не желаят да гледат такива филми и да убият обичаната си поредност, въобразявайки си, че я бранят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР