Новината, че България изпуска вода от язовир „Ивайловград“, за да

...
Новината, че България изпуска вода от язовир „Ивайловград“, за да
Коментари Харесай

Ревизоро: Фалшива новина е, че пълним Марица срещу бежанците

Новината, че България изпуска вода от язовир „ Ивайловград “, с цел да спрем бежанците на река Марица, е подправена. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро по bTV.

„ Ако там водата е плитка и минават бежанци, по морето е стотици метри и отново минават “, уточни той.

„ Дори и да пуснеш вода, тя ще изтече за два дни, на третия отново ще преминат “, съобщи министърът. „ Ако гърците са желали, те са щели да изтърван техния язовир. Но това няма да има резултат “, добави той.

Ревизоро съобщи, че нищо такова не може да се случи без неговия автограф. Не е имало такова искане, а в Кърджали никой не е видял това да се прави. Такова нещо не е желано и от гръцка страна.

Всичко, което би трябвало да се направи за Перник за приемане на вода от Белмекен е направено. Водата за Перник е обезпечена, а Димитров даже е разпоредил връщане на вода към Белмекен.

"Аз съм министър на всички българи. Взели сме водата на цяла Владая. Събирали сме вода от три места, в този момент би трябвало да я върнем ", сподели Димитров.

"Трябва да се разбере, че тези количества не им стигат. Те са отчитали едни количества към нас, а са употребили повече без водомер. Имат големи загуби, а не са си създали ремонтите. И сега имат проблеми, не са си ги решили ", сподели той по адрес на управата на Перник.

"Вода има ", безапелационен беше министърът. Според него проблемите са доста, само че нито един от тях не е обвързван с неговото министерство.

"Водата може да се пусне от месец и половина. Ако в този момент кажат, до един час може да тръгне водата ", сподели Димитров. По думите му Столична община, Министерството на енергетиката и Министерството на околната среда и водите да си свършили работа. Проблемът бил в това, че кметът на Перник не си е извадил нужните разрешителни.

"Какво повече да направя, с изключение на да вървя и да ги изкъпя ", възмути се министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР