Новината, че американският телевизионен коментатор Тъкър Карлсън е бил в

...
Новината, че американският телевизионен коментатор Тъкър Карлсън е бил в
Коментари Харесай

Медийна лудост: Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин

Н овината, че американският ефирен коментатор Тъкър Карлсън е бил в Русия, с цел да вземе изявление с президента Владимир Путин, получи интензивно отразяване в медиите в Русия. Някои го разказват като медийна полуда, която дава ясна визия за това по какъв начин съветската страна се отнася с задгранични и локални публицисти.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Елизабет Чернеф в своя репортаж от Москва.   

В Русия новините, че американският ефирен коментатор Тъкър Карлсън е в Москва, имаха приоритет пред всички други, в това число настоящата съветска президентска акция. За публицистите в Москва обстановката наподобява извънредно необикновена.  

„ От идването му в Русия има към 10 вести дневно за това, което Тъкър Карлсън прави по улиците на Русия “, споделя Пьотър Козлов, проверяващ кореспондент от Moscow Times. 

Според някои анализатори ентусиазмът от визитата на Карлсън е в внезапен контрастност с метода, по който съветските медии отразяват войната на Русия в Украйна – постоянно съвсем не я загатват.  

Антон Орех е публицист и политически анализатор, който споделя, че от време на време Путин и това, което Орех назовава пропагандни медии, припомнят на публицистите, че Русия има собствен личен път, собствен личен суверенитет и не е належащо да гледа към Запада. Той показва, че Русия е във фактическа война със Запада. 

Рекламирайки изявлението си с Путин, Карлсън споделя, че никоя задгранична медия не е желала да направи подобен диалог през последните две години, изказване, което представителят на съветския президент отхвърля. Наблюдатели споделят, че работата на задграничната преса в този момент е извънредно комплицирана, предава VOA .  

„ За съветските публични лица говоренето пред задграничната преса е рисково. Ето за какво да интервюираш Путин е доста по-трудно, в сравнение с беше преди “, споделя Антон Орех. 

Докато московските медии честват визитата на Карлсън, двама американски публицисти към момента са в пандиза в Русия: Евън Гершкович от Wall Street Journal, по обвинявания в шпионаж, и Алсу Курмашева от Radio Free Europe, по обвинявания, че не се е записала като непознат сътрудник и популяризира погрешна информация. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР