Новината бе обявена от германския канцлер Олаф Шолц, но не

...
Новината бе обявена от германския канцлер Олаф Шолц, но не
Коментари Харесай

Очаквано: Шолц отсече, че “Северен поток - 2” няма да бъде одобрен

Новината бе оповестена от немския канцлер Олаф Шолц, само че не е изненадваща. Още през вчерашния ден бе доказано, че основният инфраструктурен план ще пострада, в случай че се стигне до ескалация на напрежението.

Заплахата по отношение на “Северен поток - 2” не беше по никакъв начин инцидентна. Газопроводът, минаващ през Германия, е основен за енергийната политика на Русия, тъй като заобикаля Украйна при доставката на газ. Именно това бе и повода редица анализатори да смятат, че енергийната рецесия в Европа е подбудена от Кремъл, а самият Путин употребява газа като оръжие за реализиране на своите геополитически цели. Въпреки това газопроводът към момента не бе получил зелена светлина от немския енергиен регулатор, а на фона на събитията в Източна Украйна и Съединени американски щати, и Германия заговориха за стопански наказания, които може би ще включат и “Северен поток - 2”.

Очаква се по-късно през днешния ден Съединени американски щати и Европейски Съюз да създадат публични пакетите си от наказания по отношение на Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР