Нови знаци за напрежение между руската частна военна компания Вагнер

...
Нови знаци за напрежение между руската частна военна компания Вагнер
Коментари Харесай

Напрежение между Вагнер и руското военно командване в Украйна

Нови знаци за напрежение сред съветската частна военна компания " Вагнер " и съветското военно командване в Украйна. Днес Евгений Пригожин съобщи, че неговият представител е бил лишен от достъп до съветския щаб. Оплака се от липса на муниции и не изключи и изменничество. Предупреди, че изтеглянето на " Вагнер " от Бахмут ще докара до срутване на целия фронт.

Пропускът на представителя на " Вагнер " за щаба на съветското военно командване в Украйна е бил анулиран ден откакто Пригожин е изискал в писмо незабавна доставка на муниции от командващия бойните дейности военачалник Валери Герасимов.

Герасимов е и шеф щаб на въоръжените сили на Руската федерация. Във видеопослание, оповестено през почивните дни, водачът на наемниците допуска, че неналичието на доставки се дължи на елементарна администрация и даже на изменничество.

Той не изключи хората му да са нарочени за изкупителна жертва при положение, че Русия загуби войната. Още предишния месец Пригожин се оплака, че министърът на защитата Шойгу и началник-щабът Герасимов задържат доставките на муниции за неговите хора.

Руската частна милиция играе съществена роля в борбата за Бахмут. Пригожин предизвести, че в случай че Вагнер се изтегли от града целият фронт ще рухне и обстановката няма да е приятна за всички военни формирования, които пазят съветските ползи.

" Вагнер " в този момент е циментът. От една страна привличаме към себе си цялата украинска войска, унищожаваме я и не ѝ разрешаваме да се концентрира на други сектори на фронта. От друга страна ние напредваме и принуждаваме другите да ни следват, с цел да запазят репутацията си ", съобщи Евгений Пригожин, създател на " Вагнер ".

В петък Пригожин разгласи, че Бахмут е на практика обграден, а през днешния ден увери, че хората му не престават да разрушават украинските сили при града. Украинските елементи построяват укрепления западно от Бахмут, само че към момента няма признаци, че ще го изоставен. Президентът Зеленски е разискал ситуацията там с началник-щаба и командващия сухопътните войски. И двамата генерали са се оповестили за продължение на защитата.

" Неприятелят се пробва да обкръжи града, само че доколкото виждаме това не му се отдава. Украйна удържа защитата, нашите момчета героично бранят града. Надяваме се да продължим да го отбраняваме дълготрайно ", сподели още Микита Шандиба, представител на 10-а украинска бригада при Бахмут.

Пред кореспонденти в Близкия изток американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че не може да предскаже дали и по кое време Украйна ще се изтегли от Бахмут, само че рухването на града не значи безусловно, че Русия е обърнала хода на тази борба. Градът има повече алегорично значение, в сравнение с стратегическа и оперативна стойност, означи шефът на Пентагона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР