Нови знаци за музиката на Орфей идват със слово и

...
Нови знаци за музиката на Орфей идват със слово и
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: ​Химните на Орфей

Нови знаци за музиката на Орфей идват със слово и темп. В Регионалния исторически музей в Благоевград ще показват книгата на професор Александър Фол - " Химните на Орфей ", проучване на молитвите към Хелиос, Дионис, Сатир и други богове и обожествени галактически сили. Георги Арнаудов е направил възстановка на музиката, която ще прозвучи в петък.

Стряскащи, шумни и мистични - кукерите са във вихъра си. От петък до неделя „ Кукериада ” въвлича посетители от цялата страна и от странство, в обичайните игри. Домакин е община Тунджа, позната като Земя на кукерите., а интензивният център е село Чарган.

А за феновете на по-нови жанрове, Stand-up усмивките се събират в Студио 5 още във вторник. Ето я групата - Надя Брайт, софийската легенда Тео Чепилов, кметът на родния стендъп Георги Кючуков и канадецът от Овча Купел - Дими. Темата е животът над 30.

Продуцент, музикант, художник, режисьор - несъмнено ще изпусна някоя от териториите на Стас Намин. Но скоро самият той ще показа новите си планове в София филм фест.

Стас Намин влиза в интернационалното жури на феста. Ще показа персонално акцентите в програмата Free to Rock и Истинската Куба, както и кино лентата на Кирил Серебренников „ Лято ”. Още през 70-ти Стас Намин събира рок група „ Цветя ”, с която бързо набират известност и на интернационалната сцена. Основава първия Московски симфоничен оркестър, както и „ Балет на леда ”.

В този интервал прави поредност документални филми, част от които ще имаме удоволстдвиет ода забележим на фестивалния екран. Стас Намин прави и културен оазис в парка Горки. Сред специфичните посетители в центъра са Робърт де Ниро, Шварценегер, Куинси Джоунс, Пинк Флойд, а Франк Запа и Scorpions вършат кино и музикално посвещение на свободния дух в този център.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР