Нови законови изисквания за капитанските разрешителни за чужденци в Гърция

...
Нови законови изисквания за капитанските разрешителни за чужденци в Гърция
Коментари Харесай

Нови изисквания за капитанските разрешителни за чужденци в Гърция

Нови законови условия за капитанските разрешителни за чужденци в Гърция провокираха проблеми за нашите сънародници там. Много българи алармират в обществените мрежи, че са получили съществени санкции.

Това се случва поради противоречие на свидетелствата им за ръководство на кораби и лодки на територията на Гърция. Изискванията не са единствено за българи, а като цяло за чужденците, които имат предпочитание да плават в гръцки води.

Снимка: bTV

Проблемът се корени в един закон, признат през 2013 година от гръцките управляващи, за който обаче, доста от чужденците схващат едвам тази година, когато инспекциите зачестяват.

Българският консул в Солун Антон Марков удостоверява, че в задачата ни към този момент има сигнали за санкционирани.

Част от тях засягат пътуващите с кола

„ Сигналите са за това, че е осъществена инспекция на техните капитански права, открито е, че има нарушаване, по отношение на закон от 2013 година на Гърция, в който се изисква документът за дееспособност да бъде преведен на гръцки език и да бъде заверен от дипломатическо или консулско посланичество на Р България “, изясни Марков.

Санкцията е към 250 евро.

„ Могат да се апелират в едноседмичен период, пред органа, който е издал глобата “, добави консулът ни.

Той поучава българите да си запазят час и да посетят консулството, с цел да приведат документите си съгласно условията в Гърция и да избегнат санкция и да не скапват лятната си отмора.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР