Нови влакове стрели тръгват в Китай. Преди време рекордът за

...
Нови влакове стрели тръгват в Китай. Преди време рекордът за
Коментари Харесай

Китай е инвестирал над 360 милиарда долара за развитие на своята ЖП мрежа

Нови влакове стрели потеглят в Китай. Преди време върхът за най-бърз трен беше реализиран в Китай. След нелепа и трагична злополука китайците забавиха темпото. Днес обаче, те са подготвени за нови върхове.

През септември в Китай ще бъдат показани няколко нови влака, като всички ще се движат със скорост задоволителна с цел да се реализира нов международен връх за скорост.

Преди упоменатата злополука, редица влакове в Китай се движеха със скорост от 350 км/час. След случая скоростта беше понижена на 250-300 км/час. Сега, на 21 септември следва още веднъж връщане на скорост от 350 км/час, като на обособени сектори новите влакове ще са способни да реализират до 400 км/час.

За съпоставяне бъдещият Хайпърлууп (Hyperloop), промотиран и от компанията на Илън Мъск, неотдавна опитно реализира скорост от 308 км/час, въпреки че на доктрина се счита, че може да реализира в бъдеще до 1200 км/час.

Това обаче в много по-далечно бъдеще, тъй като към момента не е построена инфраструктурата за това ново транспортно средство.

Според Джад Жиан, академични професор и водещ откривател на китайските високоскоростни влакове, с цел да се понижи заплахата от произшествия би трябвало да се редуцира броя на супервлаковете, които се движат едновременно.

Днес железопътната мрежа в Китай е измежду най-развитите в света, като страната има над 20 000 км високоскоростен релсов път, като до 2020 година ще бъдат издигнати още над 10 000 км. През последните 20 години в Китай са вложени над 360 млрд $ за развиване на ЖП превоза.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР