Нови услуги за своите пациенти предлага от седмица отделението по

...
Нови услуги за своите пациенти предлага от седмица отделението по
Коментари Харесай

Отделението по лицево-челюстна хирургия на МБАЛ „Свети Панте...

Нови услуги за своите пациенти предлага от седмица отделението по лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) към общинската МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ в Пловдив. Преди седмица е подписан контракт сред болничното заведение и Медицински център „ Свети Пантелеймон “, с който отделението към този момент прави редица услуги за пациенти, които нямат опция или предпочитание да останат на стационарно лекуване. Това заяви доцент доктор Славчо Димитров, шеф на отделението по ЛЧХ.

„ Нашето поделение обгръща лекуването на цялата патология на лицето – премахване на тумори, контузии на разположение, лекуване на възпалителни процеси и реконструктивна хирургия. Трябва да подчертая, че МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ е единствената общинска болница в страната, която има поделение по лицево-челюстна хирургия. От десетина дни към този момент предлагаме и услуги, при които не е нужен престой в болничното заведение. Пациенти, които не желаят или нямат опция за болничен престой, против възнаграждение по одобрен ценоразпис, ще получат качествено лекуване, без да се постанова да остават в отделението. Разбира се, когато става въпрос за тежки случаи, нуждаещи се от следене на лекуването, болничният престой е безусловно нужен “, разяснява доцент Димитров.

Той е неизменим началник на отделението, което основава през 2010 година, откакто повече от 10 години е отпред на Клиниката по ЛЧХ при УМБАЛ ”Св. Георги” в Пловдив.



„ Отделението ни разполага със 7 кревати – за толкоз имаме контракт с НЗОК. Преди епидемиологичната конюнктура всички кревати бяха запълнени, в този момент очевидно хората подхождат по-предпазливо и пациентите спаднаха на половина. А тази компетентност е една от най-дефицитните в българската медицина – в цялата страна има към 35-ма експерти. И огромна част от тях са съсредоточени в огромните градове и лечебни заведения – в 25 окръга да вземем за пример няма лицево-челюстен хирург “, добавя доцент Димитров.



Той споделя още, че огромният проблем пред отделението му е невъзможността да задържи личния състав си. Особено мъчно е с медицинските сестри, които вместо четири, са единствено две в отделението. Част от техниката също остарява и се нуждае от замяна с по-съвременна.

„ Ако успеем да закупим два модерни йонита, няма да имаме проблеми в идващите десетина години. Стойността им няма да надвиши 60 хиляди лв., а ние ще можем да предлагаме още по-качествени услуги на пациентите ни “, безапелационен е доцент Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР