Нови три мача от 12-ия кръг на Първа лига ще

...
Нови три мача от 12-ия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Левски приема Лудогорец на Герена“ в голямото дерби от 12-ия кръг в Първа лига

Нови три мача от 12-ия кръг на Първа лига ще се изиграят през днешния ден. От 15:15 часа Арда посреща Етър в Кърджали, а от 17:45 в квартал „ Надежда “ е дуелът Локомотив София – Черно море.

Вечерта от 20:30 часа е и огромното дерби на кръга, което опълчва Левски и Лудогорец на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата.

„ Сините “ влизат със самочувствие в следващия епизод от съперничеството си с първенците, откакто през седмицата завоюваха гостуването си на Славия с 2:0. Футболистите на Николай Костов играха повече от 70 минути с човек по-малко след аления картон на Асими Фадига през първата част, само че все пак повалиха „ белите “ с попадения на бразилците Роналдо и Уелтън. Столичани са трети в подреждането с 22 точки, като при триумф ще се приближат още повече до първите два тима в класирането Локомотив Пд и Черно море, като имат и мач в запас по отношение на двата отбора.

Лудогорец от своя страна направи тъждество с Локо Пд вкъщи в последния кръг, като изпусна успеха в самия край поради груба неточност на вратаря Симон Слуга. 12-кратните първенци са седми в класирането със 17 точки, като не могат да си разрешат нови неверни стъпки, в случай че не желаят да изостанат фрапантно от върха, макар че имат и два мача по-малко от локомотивци и „ моряците “. Възпитаниците на Ивайло Петев ще мислят и за идния си дуел в Лигата на конференциите идващия четвъртък – гостуването на датския Норшелан.

По-рано денем, Арда и Етър откриват неделната стратегия с мач в Кърджали.

Воденият от Александър Тунчев навлезе в страховит темп от победи, печелейки последните си четири срещи, а положителната форма на кърджалийци докара до пето място в класирането с 19 точки, при девет изиграни дуела. Последователно бяха надиграни тимовете на Пирин Благоевград, Ботев Враца, Хебър и Крумовград. Етър е на радикално противоположния полюс, като се намира на дъното с едвам четири точки в актива. „ Болярите “ изгубиха осем от първите си 10 мача в шампионата след завръщането в елита, а в последния кръг претърпяха следващо отчаяние, губейки семейството си на Пирин. Това докара и до треньорска рокада, като клубът се раздели със старши треньора Емануел Луканов. В гостуването на Арда тимът ще бъде воден от помощник-треньора Марин Стефанов, а за семейството на Хебър „ болярите “ ще разчитат към този момент на нов непрекъснат ментор.

В третия дуел в неделя, Локомотив София е хазаин на Черно море в столичния квартал „ Надежда “.

„ Железничарите “ започнаха с триумф под управлението на новия ментор Данило Дончич, побеждавайки Славия с 2:1 като посетители, само че по-късно последваха загуби от Лудогорец и ЦСКА. Локомотивци обезверено се нуждаят от точки, с цел да прогресират в подреждането, като сега са 14-и с девет пункта, натрупвайки към този момент осем провали на сметката си. Черно море е втори в таблицата с 27 точки, на две от водача Локо Пд. „ Моряците “ се върнаха на победния път в последния кръг, откакто надделяха Ботев с 1:0 на „ Тича “ – преди този момент тимът на Илиан Илиев направи тъждество при гостуването на ЦСКА 1948. Варненци ще имат късмет да се изкачат на първото място при победа над Локомотив най-малко краткотрайно, защото Локо Пд посреща ЦСКА в понеделник вечер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР