Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български

...
Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български
Коментари Харесай

Обновяват табелите с имената на улиците в Пловдив

Нови табели на пловдивските улици дават къса информация на български и британски език за значими за българската история и града персони и събития, на които се наименувани.

Монтажът стартира от ул. „ Найден Геров “ и продължава по „ Божидар Здравков “, „ Константин Фотинов “, „ Цанко Церковски “, „ Ангел Букорещлиев “, „ Цанко Дюстабанов “, „ Кръстьо Пастухов “, „ Авксентий Велешки “, „ Иван Вазов “ и „ Гладстон “. В рамките на първия стадий от обновлението се планува в дните до Коледа да бъдат сложени 103 осведомителни табели на 26 улици.

„ Нови табели ще има във всички региони по предложение на техните кметове. Започваме с най-емблематичните места в центъра на Пловдив, които се посещават от най-вече хора “, заяви шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ инж. Борислав Кръстев.

Той изясни, че на по-късите улици осведомителни табели ще се слагат от двата им края, а на по-дългите пътни прави като бул. „ Цар Борис III Обединител “ следва монтирането на 17 табели, а на бул. „ Шести септември “ – 10. Тъй като информацията е адресирана най-вече към пешеходците, местата са съобразени с техния трафик.

За да има обединен жанр, дизайнът е съгласуван с към този момент инсталирани нови табели в Стария град. Наред с улици в централната градска част като „ Петко Д. Петков “, „ Райко Даскалов “, „ Стефан Веркович “, „ Стоян Чалъков “, „ Цанко Лавренов “, „ Христо Дюкмеджиев, бул. „ Христо Ботев “, бул. „ Васил Априлов “ и „ Филип Македонски “, на първия стадий ще се подменят табелите на бул. „ Никола Вапцаров “ и ул. „ Димитър Талев “ в регион „ Южен “.

Обновяването на осведомителните табели с имената на улиците в Пловдив е в сходство с решение на Общинския съвет, като за задачата бяха отпуснати 50 хиляди лева Подмяната ще продължи до привършване на сумата, като се планува да бъдат сложени над 300 нови табели.
тагове улици нови табели обновяване
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР