Нови срокове за електронните рецепти! Кога влизат в сила окончателно?

...
Нови срокове за електронните рецепти! Кога влизат в сила окончателно?
Коментари Харесай

Нови срокове за електронните рецепти! Кога влизат в сила окончателно?

Нови периоди за електронните предписания! Кога влизат в действие дефинитивно? Отговор на този въпрос даде здравният министър пред. Според проф. Христо Хинков България би трябвало да успее да електронизира всички медикаменти до края на идната година.

„ Това ми е песимистичната оценка. Оптимистичната е, че доникъде на идната година ще можем да бъдем подготвени всички медикаменти да се изписват посредством електронни предписания ”, разясни той.

„ На среща с премиера и Българския лекарски съюз се разбрахме, че до април ще почистим всички дефекти на системата за електронни предписания при антибиотиците ”, изясни министърът на опазването на здравето. По думите му България е преди всичко по антибиотична устойчивост в Европа и би трябвало да бъдат взети ограничения.

И разясни, че ще има дребна група лекари, за която издаването на електронни предписания няма да е наложително.  Говоря за възрастни медици, които мъчно ще си извадят електронен автограф, нямат амбулаторна процедура и работят след пенсия “, сподели още здравният министър.

Той разяснява и ще има ли нови наложителни ваксини у нас.

„ Задължителният имунизационен календар  се преценя доста деликатно. Все отново мисля, че имунизациите за варицела и хепатит би трябвало да станат наложителни. След Нова година ще обсъдим тази тематика ”, разясни Хинков.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР