Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще

...
Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще
Коментари Харесай

София се сдоби с нови микробуси за превоз на хора с увреждания

Нови профилирани микробуси за транспорт на хора с увреждания ще се движат по улиците на София от през днешния ден. Машините бяха показани на специфична гала в наличието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Микробусите са 7 на брой. Те ще бъдат въведени поетапно в придвижване. Ползването на тази транспортна услуга може да се реализира с предварителна поръчка на телефонна линия в отдел „Транспортно обслужване“ при Дирекция „Транспорт“ на Столична община. Изчисленията на общината демонстрират, че от тази услуга се възползват приблизително над 640 души месечно.
 img_6140  Нови профилирани микробуси за транспорт на хора с увреждания в София  img_6097  img_6086  img_6077  img_6067  img_6151  img_6127
„Столична община разполага с общо 13 нови микробуса за обслужване и транспорт на мъчно преносими хора“, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че повече от 10 години Столична община предлага профилирана услуга за предвижване от вкъщи до мястото и адреса, където хората отиват- на работа, спектакъл или до болничното заведение.

Хората с увреждания могат да употребяват микробусите за мъчно преносими хора от 06.00 до 23.00 часа, билетът коства 1 лева, напомни кметът. „ Целта е всички тези хора да имат деен живот, обвързван с лекуване, работа, развлечение, въобще кой, където би трябвало да отиде“, добави Фандъкова.

Информация за новата облага даде и зам.-кметът Дончо Барбалов с пост в обществените мрежи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР