Нови шофьорски книжки за джипове и коли на ток и

...
Нови шофьорски книжки за джипове и коли на ток и
Коментари Харесай

Трябва ли да се въведе нова категория за управление на джипове и електромобили?

Нови шофьорски книжки за джипове и коли на ток и оптималната скорост от 130 км/ч по всички автомагистрали в страните от Европейския съюз. Това е предложение на френска евродепутатка за възстановяване на пътната сигурност.

Темата беше коментирана пред NOVA NEWS от някогашния началник на КАТ-София Алекси Кесяков и Красимир Георгиев, председател на УС на Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

Според Кесяков се прави опит да се прокарват репресивни ограничения против младите водачи. Той даде образец с условието за ръководство на транспортно средство над 1,8 тона, когато водачът би трябвало да е над 21 години.

По думите на Красимир Георгиев липсват детайлности за тези оферти. " Нагледахме се и се наслушахме на фантастики и нереални неща, препоръчани от евробюрократи ", съобщи той. И подчертава, че преди е имало добра подготовка и качествени изпити. " Борим се за електронен надзор и електронизация на образованието на бъдещите водачи. Държавата настойчиво споделя „ Не ”, разяснява Георгиев. Според него това ще понижи корупцията в бранша.

Той добави, че няма потребност от въвеждането на така наречен шофьорска брошура - категория „ B+ ”, за джипове и коли на ток, а в случай че автошколите имат предпочитание, могат да обезпечат часове съответно на подобен вид транспортни средства.

Алекси Кесяков сподели още, че категорията „ B+ ” би наложила нуждата от в допълнение образование, а практиката би трябвало да се насочи към квалификацията на младите водачи. Трябва да желаеме въвеждането на най-хубавите европейски практики, съобщи Кесяков. Георгиев даде образец с Унгария, където още преди 20 години са електронизирали контрола на образователния развой.

Двамата специалисти се сплотиха към нуждата за понижаване на допустимото наличие на алкохол в кръвта до 0,2 промила, както и оптималната скорост за дживени по автомагистралите от 130 км/ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР