Нови шансове за младите пилоти и за армията виждат летците,

...
Нови шансове за младите пилоти и за армията виждат летците,
Коментари Харесай

Първите ни пилоти заминават през юни в САЩ за обучението си на F-16

Нови шансове за младите водачи и за армията виждат летците, които през юни ще заминат да се образоват да летят на новите изтребители F-16. За новите осем машини България заплати 2,2 милиарда лв..

Първите водачи на F-16 споделиха упованията си.

,,Един лъч вяра за българските Военновъздушни сили. Мисля, че всички сътрудници са очаквали това'', показа за БНР старши лейтенант Симеон Георгиев

В думите на сътрудника му кап. Александър Велинов се виждат и неосъществените проекти на не едно потомство военни водачи.

,,Новата техника идва в един миг, в който аз ще имам опция да хвърча на новите самолети за по-дълго време, съобщи той.

Началникът на защитата: Със закупуването на Ф-16 влязохме в 21-ви век

Другият млад водач, определен за образование в Съединени американски щати, кап. Тодор Тодоров, изяснява, че новите изтребители ще доведат до смяна на модела на работа във Военновъздушни сили.

"Което ще ни направи оперативно-съвместими с нашите съседи, които към този момент употребяват F-16'', уточни капитан Тодоров.

В този нов модел на организация на бойната авиация място вижда и майор Стоян Петков. Той е най-старшият в групата от четирима, има и опит на МиГ-29.

,,Ако си представим една нова ескадрила F-16, тази екскадрила ще има потребност и от команден състав'', счита майор Петков.

Първите самолети F-16 би трябвало да дойдат у нас през 2023 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР