Нови руски нападения в Украйна. Обстрел в Херсонска област уби

...
Нови руски нападения в Украйна. Обстрел в Херсонска област уби
Коментари Харесай

Обстрел в Херсонска област е убил двама души и ранил още 16

Нови съветски набези в Украйна. Обстрел в Херсонска област умъртви минимум двама души и рани още 16, съобщи губернаторът на района Олександър Прокудин. Той добави, че Русия е направила 98 офанзиви през миналия ден и добави, че съветските военни са се насочили към жилищните квартали на обитаемоте региони на района. Властите в страната обявиха пред организация Ройтерс, че съветските сили са почнали атака край Бахмут, само че допълниха, че украинските войски ще отговорят на този ход. Президента на страната Володимир Зеленски съобщи, че с цел да се реализира победа би трябвало да има единение.

 
От стратегическа позиция всички би трябвало да сме мощни и единни. Трябва да създадем крачки, с цел да упорстваме, да върнем това, което е наше, и да потвърдим, че свободата сигурно е по-силна от омразата и експанзията. За да стане това, ни е належащо единение. Нашето единение в Украйна, единството на Европа, единството на Америка, единството на целия свободен свят. Единството е най-ефективното, точно и далекобойно оръжие. 
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано стана ясно, че съветският магнат Алексей Кузмичов е бил арестуван за разпит във Франция по отношение на хипотетично укриване на налози, пране на пари, както и за нарушение на интернационалните наказания. Кузмичов е един от дребното съветски олигарси, които останаха в Европа след началото на войната в Украйна, тъй като има и кипърски паспорт. От своя страна Кремъл съобщи, че ще има опцията да пази задържания магнат. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР