Нови разпоредби за справяне с т.нар. фирми „пощенски кутии“, подобряване

...
Нови разпоредби за справяне с т.нар. фирми „пощенски кутии“, подобряване
Коментари Харесай

Евродепутатите приеха обновени правила за вътрешните транспортни операции в други държави от ЕС

Нови разпореждания за справяне с така наречен компании „ пощенски кутии “, възстановяване използването на разпоредбите за каботаж и битка с измамите в автомобилния превоз бяха признати от Комисията по превоз в четвъртък, оповестяват от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Евродепутатите от Комисията по превоз одобриха промените по отчетите за каботаж и достъп до специалността на авто транспортьор с 27 гласа „ за “ против 21 гласа „ срещу “, като отхвърлиха импортираните промени по отчетите по отношение на времето за отмора на водачите и за командированите водачи.
Евродепутатите желаят компаниите да имат право да правят безграничен брой доставки в други страни на Европейски Съюз в границите на 3 дни след трансгранична доставка. Сегашните правила разрешават три интервенции в границите на 7 дни.
С цел попречване на непрекъснатия каботаж след този интервал няма да бъде разрешено на камионите да правят нови каботажни интервенции в същата страна в границите на два дни и половина, откакто са се върнали в страната, в която е седалището им.
Превозните средства ще би трябвало да правят товаренето и разтоварването един път на четири седмици в страната членка, в която са регистрирани, означават евродепутатите.
С цел решение на казуса с компаниите „ пощенски кутии “ сдруженията за авто транспорт ще би трябвало да дават доказателства за осъществяване на забележителна активност в страната членка, в която са регистрирани.
Поради увеличението на броя компании, които употребяват леки търговски транспортни средства (ЛТПС), евродепутатите предложиха тези компании, които употребяват лекотоварни коли над 2,4 тона за интернационален транспорт, също да следват разпоредбите на Европейски Съюз за достъп до специалността на авто транспортьор, с цел да се избегне деформиране на пазара.
Евродепутатите желаят електронни документи и цифровите технологии да се употребяват по-ефективно, с цел да се облекчи тежестта над водачите и да се понижи времето за инспекция на пътищата. Националните управляващи следва да засилят трансграничното съдействие, с цел да оказват помощ за идентифицирането и насочването към компании с неприятна история, като в същото време се понижи броят на инцидентните инспекции на операторите, спазващи закона.
Членовете на Комисията по превоз желаят също по този начин страните членки да плануват наказания против изпращачи, спедитори, реализатори и подизпълнители, когато те знаят или би трябвало да знаят, че транспортните оператори нарушават закона.
Координаторите на Комисията по превоз ще обсъдят идващите стъпки по трите оферти от Пакета за подвижност на идната среща на координаторите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР