Нови разкрития за случая с Мартин Божанов - Нотариуса, които

...
Нови разкрития за случая с Мартин Божанов - Нотариуса, които
Коментари Харесай

След интервютата на съдия Цариградска пред bTV: Гешев и Пеевски на разпит в прокуратурата

Нови разкрития за случая с Мартин Божанов - Нотариуса, които стават известни след двете извънредни изявленията пред bTV на арбитър Владислава Цариградска.

Тя е разпитана като очевидец за това, че Божанов е опитал да ѝ окаже напън по дело за имотна машинация.

Снимка: БГНЕС

Днес основният прокурор Борислав Сарафов разпореди инспекция за какво Софийската районна прокуратура е отказала да образува досъдебно произвеждане.

Заради дело, по което работи, тя получава закани от Нотариуса

Пред bTV арбитър Владислава Цариградска описа за напън над нея с присъединяване на трети лица да се откаже от дело на Мартин Божанов.

Снимка: bTV

„ На висок звук, тъй че да бъде чут и от вън, като да регистрира задачата, която му е дадена ми сподели - " нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка ", съобщи арбитър Цариградска на 3 февруари.

Било е формирано досъдебно произвеждане за управление на проведена незаконна група за практикуване въздействие върху активността на орган на власт, която е работила в интервала 2010-2020 година

Няколко месеца Цариградска е с защита, а годината е 2019. Едва през 2023 година по сигнал на антимафиоти Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за проведена незаконна група.

Атаката против тях е почнала през лятото

„ Тя е основана за оказване на напън на магистрати, да решат делата по избран метод, по този начин както желаят членовете на проведената незаконна група “, сподели зам.-градския прокурор на София Христо Кръстев.

Именно по това произвеждане Божанов е щял да получи обвиняване, малко преди разстрела му предходната седмица.

Беше направено конкретизиране да имам поради, че Марти е бил непосредствен с Гешев и Пеевски, споделя тя

„ На някои ехидни забележки във връзка с СГП, която дръзвам да твърдия, че единствена посмя да образува досъдебно произвеждане “, сподели административният началник на СГП Илиана Кирилова.

Справка в системата на прокуратурата демонстрира, че в 25 преписки и досъдебни производства се появява името на Божанов. Сред тях е и прекъсната кореспонденция за незаконна група за незаконно въздействие. Главният прокурор Борислав Сарафов назначи проверка.

В предаването „ 120 минути “ в неделя арбитър Цариградска даде още детайлности: „ Освен това ми беше казано, с цел да бъда респектирана, че Марти е доста е непосредствен с Иван Гешев и Пеевски, дали това е правилно аз не зная “, акцентира тя.

„ Нашата отговорност е да осветим неприятните практики и да създадем по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък “, показва той

„ След това изявление евентуално ще бъдат извикани и лицата, които се сочат от арбитър Цариградска, че на нея пламеницата ѝ е споделила да внимава, че Мартин Божанов е непосредствен с някогашния основен поркурор и с народния представител Делян Пеевски “, добави Илиана Кирилова.

Разследването за гибелта на Божанов продължава с експертизи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР