Нови разкрития за командира на ИДИЛ, арестуван в София. Ахмед

...
Нови разкрития за командира на ИДИЛ, арестуван в София. Ахмед
Коментари Харесай

Арестуваният у нас ”командир” от ИДИЛ може да се окаже...търговец

Нови разкрития за командира на ИДИЛ, задържан в София. Ахмед Рафи Мусто е сниман във видеоклипове на „ Ислямска страна ”. Бил е в редиците й от 2013 година до началото на 2016 година У нас е имал компания, която се е занимавала с превоз и търговия. Българинът по паспорт Ахмед Мусто е употребил от псевдонима Абу Мусаб Шуейхи. „ Той е от Северна Сирия, от гр. Мамбич. Неслучайно един от документите, който му е даден, е даден от името на емира на така нареченият вилает Алепо. Т.е е явно – там той си е у дома...”, разяснява арабистът проф. Владимир Чуков, представен от Би Ти Ви.

Професорът допуска, че Мусто е употребил документите от ИДИЛ единствено за бизнеса си с незаконен тютюн: „ Това, което е неговата голяма неточност – че той има явно престъпен бизнес. И тука е огромният въпрос към нашите служби. Те би трябвало да отговорят: бизнесът с наргилетата – дали това е негова самодейност или става дума за проект на „ Ислямска държава”.

Нашите проверяващи настояват, че разполагат с видеоклипове, на които Мусто е сниман. Двама анонимни очевидци са дали показания и за боевете му в редиците на „ Ислямска държава”.

Преди 9 години той се е сдобил с български паспорт и почнал бизнес. Заедно с него поради незаконно произвеждане на тютюн за наргиле са арестувани Алаа Массам и Абдул Шехо. Съпругата му – Иванка Шехо е под домакински арест. Тя отхвърли коментар.

От съда Мусто е изискал да го пуснат под домакински арест, защото има брачна половинка и бебе на 7 месеца. Искането му не е почетено.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР