Нови разкрития се появиха за специализанта-хирург, който се е опитвал

...
Нови разкрития се появиха за специализанта-хирург, който се е опитвал
Коментари Харесай

ПОТРЕС: Вижте как преглежда хирургът-педофил Артур

Нови разкрития се появиха за специализанта-хирург, който се е опитвал да прави гинекологични прегледи в ямболската държавна болница " Св. Панталеймон ". След ефирен репортаж, прокуратурата се самосезира и работи по случая.

Впоследствие излиза наяве, че същият доктор преди години е арестуван от ГДБОП за голямо владеене и разпространяване на детско порно. Проверка започнаха и Изпълнителната организация “Медицински контрол ”, Българският лекарски съюз и Министерството на здравеопазването.

56-годишният доктор Артур Полшиков работи като хирург в държавната болница в Ямбол " Свети Панталеймон ", той дава наряди в хирургичното поделение на болничното заведение и в Спешното поделение.

24-годишна жена от Ямбол, разказва, че хирургът Полшиков е желал да ѝ направи гинекологичен обзор.

„ Преди няколко дни се наложи да посетя неотложното звено заради мощни болки. Оттам бях препратена в незабавното поделение. Там ме одобри лекар Артур Полшиков. Сложи ми няколко инжекции.

От една от инжекциите, на мен всичко ми се замъгли. Дойде, прегледа ме с видеозон. Всичко сподели, че е наред, за него това е бактерия. След като ме прегледа, ми предложи да ми направи гинекологичен обзор, с цел да може да откри от кое място е пристигнала тази бактерия и каква е тази бактерия ”, споделя пациентката пред bTV.



Д-р Полшиков беше задържан, само че бързо излезе на независимост

„ Понеже е хирург, аз отхвърлих да ми направи гинекологичен обзор. Искаше да ме настани в болничното заведение, отхвърлих. Сутринта се върнах назад в незабавното поделение, още веднъж ме одобри той.

Почна да ме прекарва през стаите. Отидохме в една стая, там имаше единствено една софа. Каза ми да легна, да си събуя гащите, с цел да ми направи прегледа. Отново отхвърлих, пипаше ми корема. Гащите ми непрестанно бяха ниско долу. Точните му думи бяха “ти легнеш софа, събуеш гащи, аз бръкна видя ”. Това са думите на лекар Полишков.

Той настояваше да направи този обзор. За мен хирург няма право да прави подобен тип прегледи. Установи, че е бактерия, изписа ми антибиотици ”, споделя дамата.

След като си потегля от Спешното поделение на МБАЛ " Свети Панталеймон " младата жена отива при експерт в частна болница, при което се оказва, че въобще нито е било бактерия или каквото и да е, а бъбречна рецесия.

След случилото се пациентката взема решение да подаде сигнал до шефа на болница " Св. Панталеймон ".

„ Обясниха ми, че просто не съм била схванала неговите думи или съм ги схванала в действителност погрешно ”, споделя дамата. Тя сезира и други институции, само че удря на камък.

“От Лекарския съюз ми споделиха да напиша писмо, с цел да може да бъде вероятно прегледано ”, показва още пациентката.

„ Персоналът беше там - сестри, санитари, само че никой нищо няма да каже. Те мълчаха. Те нямат да застанат против доктор. Никой не желае да си изгуби хляба ”, споделя дамата.

Пред публична камера доктор Полшиков отхвърля, че желае да прави гинекологични прегледи.

„ Аз оказвам помощ. Не съм направил нищо неприятно на никой ”, споделя доктор Артур Полшиков.

Според Мария Янева - юрист по здравно право, хирургът няма право да прави гинекологични прегледи.

“Гинекологичните прегледи се правят при строго избрани условия, в стерилни кабинети. Най-важното, което е, че те се правят от доктор, който има такава компетентност. Недопустимо е хирург да прави гинекологични прегледи на пациенти.

Още повече приказваме във време, в часовия диапазон на деня, в който има разполагаем лекари с нужната компетентност. В случая това лечебно заведение има поделение по акушерство и гинекология ”, показва още тя.

Д-р Артур Полшиков е съветски жител, приключил е медицина в Тверската здравна академия в Руската федерация. Според източници е работил в няколко лечебни заведения в разнообразни градове в страната ни - Плевен, Враца, Павликени. Отстранен е.

През 2016 година е назначен на работа като специализант в Хирургичното поделение в болничното заведение в Добрич. През 2020 година е арестуван при акция на ГДБОП за владеене и разпространяване на детско порно. Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и популяризират файлове със полова употреба на деца – на забележима възраст под 14 години.

„ По време на процесуалните дейности бяха арестувани три компютърни системи с над 1 ТБ наличие и разпространяване на над 3 ТБ такива материали. На компютъра му бяха открити към близо 9000 файла клипове с принуждение над деца - малолетни и малолетни, полово принуждение над деца ”, разяснява Явор Колев, някогашен началник на отдел " Киберпрестъпления " в ГДБОП.

„ За мен той най-вероятно има сходни прояви и преди, въпрос на следствие и доказване е. Твърде евентуално е, в случай че в този момент поотшумят, по този начин да кажем нещата, той ще продължи да го прави. Педофилията не се лекува. Тя може да се управлява ”, споделя престъпният психолог Тодор Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР