Нови разкрития по скандала между служебния здравен министър и „Пирогов“.

...
Нови разкрития по скандала между служебния здравен министър и „Пирогов“.
Коментари Харесай

Нов сблъсък на Стойчо Кацаров с медиците от „Пирогов“

Нови разкрития по абсурда сред служебния здравен министър и „ Пирогов “. Стойчо Кацаров е подписал хоспитализацията си в незабавната болница - това демонстрират документите, с които единствено bTV разполага. Днес министърът упрекна „ Пирогов “ във имитация, а оттова приканиха да потвърди изказванията си.

Служебният здравен министър още веднъж разгласи, че той е един от всички 400 пациенти, които фиктивно са лекувани в „ Пирогов” и сподели, че са фалшифицирани неговите документи в болничното заведение.

От „ Пирогов” изрично отхвърлиха. Лекарката, която го е приела за хоспитализация, сподели в прав текст, че персонално и с очите си е видяла по какъв начин той подписва всички документи.

Здравният министър през днешния ден съобщи, че е бил на обзор, а не на лекуване в „ Пирогов “ и упрекна лечебното заведение.

„ Не съм лежал в болница и документът за осведомено единодушие не е документ за хоспитализация. Документът за хоспитализация е Институт по зоология, което е напълно фалшифицирано “, сподели Стойчо Кацаров.

От „ Пирогов “ отхвърлиха и оповестиха, че Кацаров самичък е поискал да се води в болница, само че да се лекува вкъщи.

„ Собственоръчно, пред моите очи той подписа всички нужни, наложителни заявления за хоспитализация в болнично заведение, в тази ситуация „ Пирогов “. По негово предпочитание той не е останал да пролежава в болница „ Пирогов “ за дните на хоспиталицията “, заяви доктор Христина Каменова.

От документите, с които bTV разполага излиза наяве, че е приет в болница на 23 януари. В един от тях написа, че лекарят, който го е приел, му е дал информация и пояснения.

„ Прочетох и разбрах всичко, което ми беше обяснено. Съгласен съм да постъпя на лекуване в болничното заведение “.

Кацаров собственоръчно е написал името и се е подписал в голям брой документи. Сред тях - заявления, в които се съгласява да постъпи на лекуване и да даде документ за идентичност. Показахме ги, с цел да удостовери тяхната достоверност.

– А този тук същински ли е?
- Истински е, споделих ви, че два документа съм подписал, този не го виждам на телефона ви, евентуално е същински, щом са ви го пратили от „ Пирогов “.

Според министъра документите са за проучвания, специалисти обаче отхвърлят.

„ Това са заявления, които се подписват при хоспитализация на пациент, дори в една от декларациите това е и маркирано. Ако това е подписът на лекар Кацаров, това е подписът му, това е истината - на черното бяло не може да се каже “, съобщи специалист Мария Шаркова.

Според специалисти документите демонстрират, че Кацаров се е съгласил да бъде признат в „ Пирогов “, въпреки и фиктивно.

Припомняме ви, че служебният здравен министър в профил шефа на „ Пирогов”, което пък разгневи медиците и те излязоха на митинг. В публична позиция от „ Пирогов” желаеха оставката на Стойчо Кацаров. Дали митингите ще продължат идната седмица, следва да забележим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР