Нови разкрития по делото срещу акционера в SolarCity продължават да

...
Нови разкрития по делото срещу акционера в SolarCity продължават да
Коментари Харесай

Илън Мъск е източвал другите си компании, за да спаси Tesla

Нови разкрития по делото против акционера в SolarCity не престават да хвърлят тревожна информация за практиките на Илън Мъск при ръководството на фирмите му SpaceX, SolarCity и Tesla още от 2015 и 2016 година, съобщи Zero Hedge. Последната информация демонстрира, че Мъск е прехвърлял запаси от SolarCity, с цел да избави Tesla от банкрут до момента в който компанията се е подготвяла за производството на Model 3, съобщи Bloomberg.

Още през юни Мъск е признал по време на предсъдебното чуване за тези практики. " Ако не бях издърпал всеки от слънчевата сила и не ги бях фокусирал върху програмата за Model 3 - в ущърб на производителя на слънчева сила, - то Tesla щеше да банкрутира ", споделя той. " Затова повиках всички от компанията за слънчева сила и им споделих: " Вместо да работите тук, вие би трябвало да работите върху програмата за Model 3. " Естествено, SolarCity пострада от това, както може да се чака. "

По това време той не е разкрил тази си процедура пред вложителите в двете компании. Пред органите той признава, че през днешния ден може би не би подкрепил придобиването на SolarCity още веднъж, поради напрежението, през който е минала Tesla преди лансирането на Model 3. " По това време мислих, че има стратегически смисъл Tesla и SolarCity да се обединят ", сподели Мъск. " Целта беше 2020 година И в случай че можех да върна времето обратно, може би щях да оставя SolarCity да се ръководи сама; щях да оставя и Tesla сама. Но просто не осъзнавах какъв брой мъчно ще е да лансираме програмата за Model 3. "

За да облекчи напъните на Tesla, Мъск е извлякъл чиновници от инженеринга, ръководството, продажбите и услугите на SolarCity и ги е употребявал за напъните по Model 3. Други от компанията са били преназначени в комерсиалните обекти на Tesla, а трети са били употребявани за доставките на новите коли.

На въпрос дали SolarCity е била постоянна компания, Мъск е дал отговор с пренебрежение на юриста по делото Ренди Берън, като даже е нарекъл държанието му " неоправдателно ". " Изглеждате ми като доста, доста неприятен човек ", споделил е предприемачът. " Просто зло човешко създание. И се надявам да съжалявате за дейностите си в бъдеще, само че може би няма. И това е тъжно. "

Запитан дали е направил " бейлаут " на SolarCity, Мъск е дал отговор на Берън: " Развитието на слънчевата сила е безусловно положително за света. Вие единствено за пари ли мислите? Това ли е вашата цел в живота? "

Според Мъск SolarCity е щяла да се оправи сама, а същото важи и за Tesla. " Но в дълготраен проект те са по-добре дружно ", споделил е предприемачът. " Бъдещето ще покаже. Затова считам, че е най-добре да спрете да си губите времето за момента. "

Въпреки че Tesla разгласява " отпимистични " резултати за третото тримесечие на тази година, в действителност продажбите на компанията записват спад от 39% на годишна основа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР