Нови разкрития около проблемите с компанията Олимпик бяха направени в

...
Нови разкрития около проблемите с компанията Олимпик бяха направени в
Коментари Харесай

Кипърската сметна палата предупредила за проблеми с Олимпик преди 3 г.

Нови разкрития към проблемите с компанията " Олимпик " бяха направени в Кипър. Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за евентуални усложнения пред застрахователната компания, оповестява БНР.
Председателя на Палатата показва, че още през 2015-а година кипърската институция е предизвестила за вероятни проблеми пред компанията от идната 2016-а година, когато влиза в действие новата система за осигурителен контрол в Европейски Съюз - прочут като " Платежоспособност 2 ".
Заради проблеми с финансовата адекватност „ Олимпик” не е в положение да отговори на условията на „ Платежоспособност II”, бе решаващият извод в отчета от външния му одит, показан на 4 май тази година.
В него инспекторът установи, че не е било допустимо да се съберат доказателства заналичието на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за действието на застрахователните сдружения. Спорното финансиране е на обща стойност от към 210 млн. евро и включва вложения в парцел и в друго дъщерно сдружение, корпоративни облигации и пари в брой.
Всички процедури при положение на несъстоятелност на застрахователно сдружение предвид на отбраната на застрахованите лица са осъществени в откритите от закона периоди, акцентира в известие кипърската Служба за надзор назастрахователните компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР