Нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания бяха

...
Нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания бяха
Коментари Харесай

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Нови инспекции за нелоялни практики при проведените туристически пътувания бяха осъществени от чиновници на Министерството на туризма взаимно с Комисията за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА) и Икономическа полиция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “. Бяха тествани 22 рейса, идващи от Турция. Проверка е осъществена и на 20 туроператори – уредници на пътуванията за законово осъществяване на активността. Установено бе, че при двама от тестваните туроператори липсва вписана годна застраховка в Националния туристически указател, а всички останали правят законно активността си, имат удостоверения за регистрация и имат застраховки с годен период на деяние.

ИА " Автомобилна администрация " откри нарушавания при двама от превозвачите – за 24-часов интервал, след края на миналата употребена естествена дневна отмора, водачите не са употребили дневна отмора от най-малко девет поредни часа, с което е нарушена наредбата на AETR Дъждовни води 28 от 1995г., член 8, алинея 2, изр. 2. На водачите са формирани актове за определяне на административно нарушаване (АУАН).

По-рано през месеца бяха осъществени взаимни инспекции с контролните органи и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово – Хамзабейли ". Проверени бяха 4 рейса и три регистрирани компании като туроператори. Бяха формирани 3 констативни протокола от страна на КЗП. ИААА не е открила нарушавания при инспекцията на превозвачите.

Внезапните инспекции на контролните органи, взаимно с Министерството на туризма, ще се правят през цялата година и ще бъдат изпълнявани освен на граничничните контролно-пропускателни пунктове, само че и на туристически обекти навътре в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР