Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът

...
Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът
Коментари Харесай

София влезе в етап 3 - затягат ковид мерките

Нови противоепидемични ограничения се вкарват в София, защото градът към този момент е в стадий 3 по претовареност на интензивните кревати. Това стана ясно на брифинг след съвещанието на регионалния щаб.

На извършения онлайн брифинг с всички огромни лечебни заведения в София, Столична дирекция на вътрешните работи, доктор Пенчев, откакто анализирахме резултатите, регионалният щаб взе някои решения, които ще бъдат оповестени още през днешния ден. София-град от през днешния ден минава в трети стадий по заети интензивни кревати. Част от ограниченията ще влязат в действие от 24 януари, други - от 0.00 часа на 27 януари, сподели регионалният шеф Иван Кючуков.

От 24 януари се вкарва следният режим на образование за учениците: присъствено образование за децата от 1 до 4 клас; учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас минават в електронна среда; 7, 10 и 12 клас се образоват присъствено до 31 януари в това число.

От 00.00 часа на 27 януари

Въвеждат се ограничавания до 50% потенциал работна повърхност и брой лица в обектите и дейностите с публично здраве, заведенията за хранене и забавление по смисъла на член 124 от Закона за туризма. Въвежда се работно време до 22 ч. при съблюдаване на мярката " зелен документ " за игралните зали, заведенията за хранене и забавление.

Всички лечебни заведения в София на този стадий имат свободни места и са подготвени да одобряват както деца, по този начин и възрастни. Има подготвеност и за откриване на спомагателни места.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР