Нови проектни предложения за европейско финансиране, на обща стойност 14

...
Нови проектни предложения за европейско финансиране, на обща стойност 14
Коментари Харесай

Общината подава нови проекти за европейско финансиране за 14 млн. лв.

 Нови планови оферти за европейско финансиране, на обща стойност 14 млн. лева, подава Община Варна. Те са по оперативна стратегии " Региони в напредък “ и Програма за морско дело и риболовство. Проектите са свързани със саниране на здания, рационализация на две читалища, възобновяване на Аладжа манастир. Първият проект  - " Енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в гр. Варна “, е с индикативната стойност до 1,6 млн. лева и планува осъществяване на строително-монтажни работи на 8 кооперации. Вече са подписани са съглашения със сдруженията на етажните собствености, направени са механически паспорти и отчети за обследвания за енергийна успеваемост.

Вторият план планува рационализация на  НЧ " Петко Рачев Славейков 1928 " в регион " Владислав Варненчик ". Той е на стойност до 556 000 лева и планува ремонт, съоръжение и обзавеждане на постройката на читалището. С европейско финансиране ще бъде съхранен и един неповторим обект от историческото минало на Варна - невероятният скален Аладжа манастир. Проектът планува консервация, реституция и социализация на обекта, в това число ремонт на посетителските центрове, озеленяване, основаване на налична среда, нови техники за показване на пространството, нова експозиция.

Подадени са планове и по Програмата за морско дело и риболовство, които плануват основаване и печатане на книга за развиването на рибарския бранш, за историята на първото рибарско учебно заведение, първите риболовен сдружения, обстоятелства за рибарството в античния Одесос, за фабриката за рибни консерви " Черно море " - 1921 година, за основаването на рибарския съюз във Варна - 1929 година, за научно проучвателен и подводни действия за разкриване на антични кораби в Черно море и други Проектно предложение: " Създаване на морски учебен център, възобновяване и съоръжение на НЧ " Васил Левски - Галата 1927 “ включва ремонт на читалището, за основаване на морски учебен център за деца и възпитаници. За задачата постройката ще бъде напълно ремонтирана, в това число концертната залата, санитарни възли, построяването на налична среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР