Нови правила за шопската салата в ресторантите. След магазините, вече

...
Нови правила за шопската салата в ресторантите. След магазините, вече
Коментари Харесай

Шопска салата със сирене от истинско, а не от сухо мляко: Ще се променят ли цените в заведенията?

Нови правила за шопската салата в заведенията за хранене. След магазините, към този момент и в заведенията клиентите наложително ще бъдат уведомявани, в случай че в нея има сирене от изсъхнало, вместо от същинско мляко.

„ Законодателната смяна касае заведенията по публично хранене. Ще се изисква от тях, в случай че работят с имитиращи артикули и ги влагат в приготвените от тях ястия, то те да бъдат обвени “, изясни пред bTV Бистра Иванова от Българската организация по сигурност на храните.

Нови правила вкарва земеделското министерство

„ Млечните артикули са източник на трансмастни киселини и потребителят би трябвало да знае, в случай че ги има. Мисля, че това няма да затрудни бизнеса, защото това е едно напълно изпълнимо условие. Така, както се афишират алергените, да се афишират и имитиращите артикули “, уточни още тя.

 Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО) Светът 5 мин. Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО)  Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “ Съдържание от партньори 4 мин. Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “  От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти България 2 мин. От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти  Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ България 2 мин. Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ  Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ) България 2 мин. Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ)  Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората? България 2 мин. Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората?  Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си Тази сутрин 2 мин. Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си  Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО) Светът 5 мин. Нови гърмежи в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО)  Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “ Съдържание от партньори 4 мин. Кока-Кола ХБК и сътрудници почистиха над 1500 декара нечисти площи в 17-ото издание на „ Моят зелен град “  От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти България 2 мин. От жертва в задържан: Задържаха дамата, в която се блъсна кола с 11 мигранти  Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ България 2 мин. Министерство на външните работи: Партньорите на България са известени за провокациите от страна на РСМ  Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ) България 2 мин. Пламна локомотив на пътническия трен София - Варна (СНИМКИ)  Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората? България 2 мин. Смъртоносните гърмежи в Елин Пелин: На мястото към момента има пиротехника - заплашва ли хората?  Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си Тази сутрин 2 мин. Течове, рушащи се стени, дървеници, хлебарки: Студенти от Техническия университет ремонтират сами общежитията си

Аделина Захариева, притежател на заведение, споделя, че не приема добре измененията.

Според Богомил Николов шопската салата и картофките в 2/3 от заведенията са с имитиращо сирене

„ Това е потребно за клиентите, само че изрично е усложняващо за бизнеса. Всяка една смяна, която касае вкарване на запас, се отразява на цените, само че това няма да се отрази към крайния клиент “, уточни тя.

Все още смяната е в план и не е ясно от кой момент ще влезе в действие.

Производството и надлежно потреблението на имитиращи млечни артикули у нас процъфтява на фона на сериозен спад на преработката на краве, овче, козе и биволско мляко.

„ Явно има канал за пазарна реализация, тъй като в случай че отидем, в който и да е супермаркет – имитиращите артикули би трябвало да се отбелязват, доста мъчно ще намерим такива артикули. Те там не се оферират. Има различни писти, по които потеглиха, защото хората доста ясно се произнесоха “, разяснява през август в „ Тази заран “ Богомил Николов от асоциация " Активни консуматори ".

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР