Нови правила за прием в детските ясли и яслените групи

...
Нови правила за прием в детските ясли и яслените групи
Коментари Харесай

В Търговище се въвеждат нови правила за прием в детските ясли

Нови правила за банкет в детските ясли и яслените групи в детските градини в община Търговище са одобрени със заповед на кмета Дарин Димитров. С тях се вкарват периоди за кандидатстване, както и нови критерии при класиране на децата, осведомят от общинската администрация. Правилата са създадени, с цел да внесат повече бистрота и обективност при приема.

Родители, които възнамеряват детето им да тръгне на ясла през септември, подават заявки за банкет до 31 март. Класирането ще е в интервала от 1 до 10 април. Може да се кандидатства и през останалата част от годината, само че децата ще се одобряват при съществуване на свободни места в групите.

Няма избрани прилежащи региони към яслите. Документи могат да бъдат подадени за едно или повече заведения.
С преимущество при класирането ще бъдат деца и заявители с сегашен или непрекъснат адрес на територията на град Търговище от повече от година. Преференции се употребяват също от деца с умряли родители, деца с трайни увреждания над 50 %, деца на работещи родители, трето и последващо дете на многодетни родители, близнаци и други.

По-ранната дата на подаване на заявката е без значение при класирането.
Кандидатстването става на място в съответните заведения. С цел сверяване на посочените в документите данни, се показват и оригинали на: уверение за раждане на детето; документ за идентичност на заявителя; документ за наставничество или за лице, полагащо грижи за детето; документи, доказващи основанията за преимущество по спомагателни критерии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР