Нови правила при заболяване с COVID-19 предлагат здравните власти. Според

...
Нови правила при заболяване с COVID-19 предлагат здравните власти. Според
Коментари Харесай

Здравните власти искат карантина до 14 дни за болните от Ковид

Нови правила при заболяване с COVID-19 оферират здравните управляващи. Според тях инфектираните би трябвало да се изолират в домашни условия до 14 дни по преценка на доктор, a контактните да са под здравно наблюдаване за 10 дни.

Разписани са и ограниченията при случай на ковид в учебно заведение или в детската градина. При зародила зараза – паралелката или групата остава под карантина за 10 дни, като през този интервал при тях не се позволяват деца, които не са били контактни, в случай че не са преболедували или имунизирани до 90 дни по-рано, написа Vevesti.bg.

Коронавирусът този сезон застига и фамилията на Десислава Васева.

„ Температура, болки в гърлото, главоболие, кашлица. След това се разболя и бебето. Като казусът който констатирахме е, че той отхвърли да се храни за над 24 часа “, описа тя.

Семейството има и по-малко дете, което стопират от градина незабавно, щом схващат, че са с COVID-19. Майката споделя, че би постъпила по този начин постоянно, въпреки че карантината не е наложителна.

„ Аз мисля, че изолацията при COVID-19 и при позитивен тест, за който индивидът знае, е  задължителна. Болестта към момента протича много тежко “, сподели тя.

Това е верният метод, споделят лекари. Дневно в практиката на персоналният доктор Йордан Христов има най-малко по един или двама пациенти с COVID-19.

„ На хората, които са с COVID-19 им предлагаме да са у дома сред 5 и 7 дни съгласно тежестта на болестта. Все отново това е болест. За контактните моето мнение е, че до 3 дни е задоволително, защото към този момент до 2-3 ден, в случай че индивидът е инфектиран биха се развили първите признаци “, изясни доктор Христов.

Д-р Христов споделя, че при пациенти с проблеми с имунната система или белодробни болести възобновяване е по-дълго.

От здравното министерство показват сходни съображения за избрания от тях период.

„ Личният образец и това да предпазиш най-близките си е основата, която би трябвало да е обвързвана с тази карантина “, счита доктор Христов.

Лекарят добавя, че изключително значимо е хора с грипоподобни недоволства да не поддържат връзка с дребни деца, възрастни хора, както и други, които са в риск от тежко протичане на болестта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР