Нови правила представи социалната платформа TikTok, дни преди изслушването на

...
Нови правила представи социалната платформа TikTok, дни преди изслушването на
Коментари Харесай

TikTok сменя правилата - в очакване на забрана в САЩ

Нови правила показа обществената платформа TikTok, дни преди чуването на основния ѝ изпълнителен шеф Шоу Дзъ Чу в американския Конгрес, заяви Engadget. Представители и на двете партии в Съединени американски щати желаят да забранят приложението за видеосподеляне, тъй като заплашва националната сигурност.

Промените в " Насоките за общността " са главно корекции и уточнение на към този момент съществуващи политики, а не изцяло нови. Впечатление обаче прави цялостен раздел за генерираното от изкуствен интелект наличие, което назовават " синтетични медии ".

" Синтетичните или манипулираните медии, които демонстрират реалистични подиуми, би трябвало да бъдат ясно оповестени. Това може да стане посредством потреблението на стикер или надпис, като „ синтетичен “, „ подправен “, „ не е действителен “, или „ променено. “

Забраняват се и така наречен Deep Fake изображения на действителни обществени персони и звезди. С помощта на изкуствен интелект и доста фотоси на съответен човек се създава модел, който може да се сложи в друго видео. Жанровете варират от смешки и мемета, през черен политически PR до порнография.

Прави обаче усещане, че обновените правила към този момент са в действие в Съединени американски щати, само че не и в Европа - въпреки Европейската комисия също да наложи възбрана за приложимост на служебни телефони на чиновниците, което бе първа стъпка и зад океана.

Според анализатори компанията се бори да събере благосклонности преди евентуално последния късмет да избегне забрана в Щатите - а по-късно евентуално и в други страни, в това число в Европа. Все отново прозрачността на компанията - по какъв начин работят логаритмите и модерацията - се усъвършенства.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР