Нови постановки на оперите Идиот“ на Миечислав Вайнберг и Картоиграчът“

...
Нови постановки на оперите Идиот“ на Миечислав Вайнберг и Картоиграчът“
Коментари Харесай

Опери по произведения на Достоевски ще представи Залцбургският фестивал идното лято

Нови постановки на оперите „ Идиот “ на Миечислав Вайнберг и „ Картоиграчът “ на Сергей Прокофиев – и двете по едноименните творби на Фьодор Достоевски, ще бъдат в центъра на Залцбургския фестивал идното лято, оповестява АП. Фестивалът ще включва 172 представления от 19 юли до 31 август и 33 юношески стратегии, заяви Маркус Хинтерхаузер, креативен шеф от 2016 година насам. 

Ще има нови постановки на Les Contes d'Hoffmann („ Хофманови разкази “) на Офенбах и La Clemenza di Tito ( “Милосърдието на Тит ”) на Моцарт, както и възобновление на постановката на Ромео Кастелучи от 2021 година на „ Дон Жуан “ от Моцарт.

Миналото лято фестивалът продаде 98,5% от билетите и притегли повече от 241 000 гости от 79 страни.

Премиерата на „ Идиот “ по романа на Достоевски се състоя през 2013 година в Националния спектакъл на Германия в Манхайм. Мирга Грацините-Тила ще дирижира постановката, режисирана от Кшищоф Варликовски на сцената на спектакъл „ Фелзенрайцшуле “ от 2 до 23 август.

„ Картоиграчът “ е с присъединяване на Асмик Григорян и Виолета Урмана в постановката на Питър Селърс под диригентството на Тимур Зангиев, която ще се играе във „ Фелзенрайцшуле “ от 12 до 28 август.

„ Милосърдието на Тит ” ще се играе в „ Хаус фюр Моцарт “ от 1 до 13 август в режисура на Робърт Карсен с присъединяване на Чечилия Бартоли и под диригентството на Джанлука Капуано.

Бенджамин Бернхайм, Катрин Луек и Кристиан Ван Хорн извършват основните функции в „ Хофман “ в постановката на Мариам Клемент под диригентството на Марк Минковски в „ Гросес Фестшпийлхаус “ от 13 до 30 август.

Сред концертните осъществявания Кристиан Тилеман ще дирижира „ Капричио “ на Щраус с присъединяване на Елза Драйсиг и Бо Сковхус (от 26 юли до 4 август), а Бертран дьо Били ще управлява „ Хамлет “ на Амброаз Томас със Стефан Дегу и Лизет Оропеса (16 и 19 август).

Концертите на Виенската филхармония включват Андрис Нелсонс, който ще дирижира Деветата симфония на Малер (10-11 август), Рикардо Мути, който ще дирижира Осмата симфония на Брукнер (15-17 август), и Густаво Дудамел, който ще дирижира „ Четири последни песни “ на Щраус (24-25 август).

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР