Нови порои и наводнения в Северозападна България причиниха щети, съобщава

...
Нови порои и наводнения в Северозападна България причиниха щети, съобщава
Коментари Харесай

Отново наводнения: Частично бедствено положение в части от Северозападна България

Нови порои и наводнения в Северозападна България предизвикаха вреди, оповестява Нова. В Криводол е оповестено отчасти бедствено състояние. Това се случва броени дни, откакто беше анулирано бедственото състояние поради предходните дъждове. В село Галатин са наводнени 15 къщи. 
Прочетете още
По-късно бе оповестено отчасти бедствено състояние във врачанските села Осен и Галатин, които се намират в община Криводол. 

От полицията оповестиха, че обстановката се възстановява. През миналата нощ са получени над 46 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична обстановка на територията на София-град и областите Враца и Монтана. Съобщенията са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или потърпевши хора. 

В Монтанско са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка е евакуирал 7 души от овцеферма в кв. " Кошарник ". Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

За София-град са получени 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. По сигналите са работили 5 противопожарни автомобила с 15 чиновници.

За Област Враца са получени 10 сигнала. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с 10 чиновници.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР