Нови подробности се появяват в смъртоносната гъбена мистерия, обхванала Австралия

...
Жената в центъра на смъртоносна гъбена мистерия, обхванала Австралия, даде
Коментари Харесай

Жената в центъра на смъртоносна гъбена мистерия, обхванала Австралия, даде своя разказ за събитията около яденето, което сега е свързано със смъртта на трима души, и хоспитализацията на четвърти човек.

Седмици наред се увеличават спекулациите около сплотена общност в селски райони на Австралия, след като семеен обяд с гъби завърши със смъртта на трима души и местен проповедник се бори за живота си.

Храната беше приготвена от редактора на бюлетина на общността Ерин Патерсън. Миналата седмица полицията каза, че тя е била третирана като заподозряна, но че разследващите са били отворени. В изявление до полицията, получено ексклузивно от австралийската ABC, Патерсън каза, че е закупила гъбите от азиатски супермаркет и че също се е разболяла, след като е изяла храната.

Полицията вярва, че ястието е опетнено с гъби "шапка на смъртта", които растат свободно в хълмистите подножия около Леонгата - малък град на около два часа път с кола югоизточно от Мелбърн.

Патерсън приготви обяда, говеждо месо Уелингтън, за отчуждените си свекъри Дон и Гейл Патерсън, в събота, 29 юли следобед. Тя беше омъжена за сина им Саймън, но живееше отделно от него от известно време .

Местният баптистки пастор Иън Уилкинсън и съпругата му Хедър също бяха на вечерята.

По-късно същата вечер двете двойки започнаха да изпитват симптоми на хранително отравяне и здравето им бързо се влоши , потърсили помощ в местните болници. Хедър и Гейл починаха следващия петък, а Дон почина на следващия ден. Седемдесетгодишният Иън все още се държи за живота в критично, но стабилно състояние.

Разследването подхранва интензивни спекулации, докато полицията се опитва да разграничи неумелото готвене от предполагаем злоумишлен акт.

Според австралийския ABC, Ерин Патерсън е казала на полицията в изявление в петък, че е „опустошена от мисълта, че тези гъби може да са допринесли за болестта, от която страдат моите близки.“

„Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да нараня тези хора, които обичам“, добави Патерсън.

Тя каза на полицията, че също е била хоспитализирана след обяда на 31 юли, с лош стомах болки и диария и по-късно освободена.

Тя описа как е запазила остатъците от храната и ги е предала на болничните токсиколози за изследване. Тя многократно е протестирала, че е невинна, като през сълзи каза пред репортери миналата седмица, че „не съм направила нищо. Обичам ги и съм опустошена, че ги няма“.

Патерсън не е обвинен и полицията не са предоставили доказателства за неправомерни действия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР