Нови по-строги противоепидемични мерки се въвеждат в Област Благоевград.С решение

...
Нови по-строги противоепидемични мерки се въвеждат в Област Благоевград.С решение
Коментари Харесай

По-строги мерки в Благоевград, удължават вечерния час за лица под 18 години

Нови по-строги противоепидемични ограничения се вкарват в Област Благоевград.

С решение на Областния спешен щаб от понеделник, 31.01.2022г. до 13.02.2022г. в това число се прекратява провеждането и организирането на екскурзии и туристически пътувания в страната.

Спират се присъствените групови занятия за деца в школи, просветителни центрове проведени от юридически и физически лица.

Спортните надпревари ще се организират без аудитория.

До 13.02 е годен и към този момент въведеният вечерен час за лицата под 18-годишна възраст. След 20:00 часа малолетните и малолетни лица не могат да посещават публични места без пълновръстен компаньон.

Преустановява се и провеждането на събори, фестивали и други сходни начинания на територията на региона.

Относно заведенията за хранене, заведенията за хранене и нощните клубове се вкарва условие те да работят на 50% от потенциала си. Остава годно и условието за зелен документ при визитата на всички обекти посочени в член 124 от Закона за туризма.

Противоепидемичните ограничения се вкарват с оглед високата заболеваемост и изчерпващият се потенциал на болничните кревати в региона. Също по този начин региона е в третия стадий по брой заети интензивни кревати, което обосновава въвеждането на по-строгите ограничавания.

Местата за лекуване на болните в региона са минимум в лечебните заведения в Гоце Делчев и Разлог, като пациентите, за които няма кревати се пренасочват към болничното заведение в Благоевград.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР